HiLo-score teruggenomen door FEI

HiLo-score teruggenomen door FEI
De zogenaamde HiLo-score die twee jaar geleden door de FEI werd voorgesteld, is terug in de ijskast. Dat maakte Bettina De Rham, FEI-dressuurdirecteur, volgens ingewijden bekend tijdens een vergadering van 5 * juryleden in Moskou eerder deze maand.  De FEI heeft niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

Het voorstel van de FEI Dressage Judges Working Group wilde de hoogste en laagste score voor elk onderdeel laten vallen. Het werd in 2017 voorgelegd aan de algemene vergadering maar werd verworpen. De FEI zette het voorstel in 2018 opnieuw op de agenda als onderdeel van experimenten om wijzigingen aan te brengen in dressuurproeven, jurering en andere aspecten van de Olympische sport in het streven om  wereldwijd meer aandacht te krijgen.

De analyses van proeven bleken slechts minuscule veranderingen in de resultaten op te leveren, waardoor de noodzaak van verandering breed ter discussie werd gesteld, ook omdat het HiLo-scoresysteem minder begrijpelijk zou zijn voor het potentiële bredere publiek.