Herning: Wereldkampioen Danciano moet de duimen leggen voor Burg-Pokal-finalist Bond Girl in Prix St. Georges

Herning: Wereldkampioen Danciano moet de duimen leggen voor Burg-Pokal-finalist Bond Girl in Prix St. Georges

Het Herning paardensport- en fokkerspektakel opende met de Prix St. Georges wedstrijd, dat het publiek trakteerde op een deelnemerslijst vol internationale competitie.

Een van de opvallende momenten van de dag was de prestatie van de Finse amazone Emma Kanerva, die samen met haar partner, de achtjarige Borsalino-dochter Bond Girl, een verbluffende harmonieuze proef neerzette. Met een combinatie van elegantie, precisie en finesse wist het duo de jury te imponeren en de overwinning te behalen met een score van 73,039 procent.

Echter, de favoriet van de wedstrijd, Danciero, een achtjarige Hannoveraanse hengst onder de ervaren ruiter Anna Kasprzak, liet ook van zich horen. Ondanks enkele kleine foutjes behaalde het duo een indrukwekkende score van 72,157 procent, wat hen een respectabele tweede plaats opleverde. De wedstrijd was een uitstekende showcase van de opkomende talenten in de dressuursport, met opvallende prestaties van zowel gevestigde namen als nieuwkomers.

Naast de gevestigde namen waren er ook enkele opmerkelijke prestaties van opkomende talenten, zoals de 18-jarige Sophia Obel Boje Jørgensen, die met haar paard Highfive Fuglsang een sterke derde plaats behaalde. Met haar vastberadenheid en vaardigheid wist ze indruk te maken op het publiek en haar plaats te veroveren tussen enkele van de beste ruiters van het evenement.




Bron: St Georg