Hans Peter Minderhoud genomineerd als Sportman van het Jaar in Zeeland

Hans Peter Minderhoud genomineerd als Sportman van het Jaar in Zeeland
Dressuurruiter Hans Peter Minderhoud is bij het Zeeuws Topsportgala, dat op 9 februari in Goes gehouden wordt, voor de achtste keer genomineerd voor de titel Sportman van het jaar. Daarmee staat de voormalige Westkapellenaar op eenzame hoogte in de provincie.


Minderhoud, die overigens alleen in 2010 ook daadwerkelijk zijn nominatie verzilverde, was er zelfs nog een negende keer bij. In 2008 was er namelijk een aparte categorie voor de olympiërs gecreëerd door SportZeeland. De ruiter greep dat jaar in Peking zilver met Oranje in de landenwedstrijd en ontving daarom een speciale prijs.


Dít jaar nam Minderhoud ook deel aan de Zomerspelen. Maar in Rio de Janeiro was hij niet in blakende vorm; met de Nederlandse equipe viel hij net buiten het podium. Zijn nominatie voor de Zeeuwse eretitel dankt hij aan een andere prestatie: in maart won hij in Göteborg de wereldbeker met Glock’s Flirt. Bij zijn zesde deelname aan de wereldbekerfinale was het raak.


Elfstedentocht


De concurrentie voor Minderhoud is zwaar. Marathonschaatser Niels Mesu is ook genomineerd. De Middelburger won in januari de Alternatieve Elfstedentocht. In 2015 werd zijn broer Erwin Sportman van het jaar, nadat hij exact dezelfde wedstrijd als eerste Zeeuw op zijn naam schreef.


Atleet Tim Pleijte uit Vlissingen, winnaar van onder meer de Kustmarathon, en zijn stadsgenoot Sam van ’t Westende, de judoka die weer Nederlands kampioen werd in de klasse -73 kilo, zijn de andere twee kanshebbers op de eretitel.






Bekijk het volledige artikel hier.