Hans Peter Minderhoud en Marten Luiten zijn sterkhouders in Tolbert!

Hans Peter Minderhoud en Marten Luiten zijn sterkhouders in Tolbert!

Afgelopen weekend was Tolbert de hotspot voor het Top Dressage Tolbert. Er kwamen heel wat topcombinaties aan de start. Toch waren veel ogen gericht op Hans Peter Minderhoud die met Glock's Toto Jr. een knap internationaal debuut wist te maken.

Minderhoud loodste op vrijdag Glock's Toto Jr (Totilas) naar de tweede plaats in de Grand Prix. Het optreden van het paar werd bekroond met 73,544%. Voor Toto Jr. was dit zijn internationale rentree sinds mei 2021, toen nog met Gal in het zadel. Proefwinst was er voor Maria von Essen en Invoice. Het paar reed naar een persoonlijk record met 74,131%.

Op zaterdag plaatste Minderhoud zich opnieuw tweede met Invictus. Ditmaal in de kür op muziek. In deze rubriek reed Emma Kanerva (FIN) naar de winst met Titanium. Minderhoud zette op zondag de trend verder met een tweede plaats in de Grand Prix Special met Glock's Toto Jr.

Marten Luiten scoort sterk

Ook de U25 combinaties kwamen aan de start in Tolbert. In de Grand Prix loodste de ruiter uit Winschoten zijn Fynona naar de tweede plaats. In de kür op Muziek hield Luiten de concurrentie achter zich met 75,020%.