Hans Peter Minderhoud: "Als Dreamboy de vorm laat zien waar hij de laatste jaren in verkeert, zie ik Rotterdam positief in"

Hans Peter Minderhoud: "Als Dreamboy de vorm laat zien waar hij de laatste jaren in verkeert, zie ik Rotterdam positief in"

Op het NK moesten we hem helaas missen bij het seniorenkampioenschap en ook op de observatiewedstrijd in Exloo kwam hij niet aan de start. Maar, bij het CHIO Rotterdam is hij weer van de partij en daar zijn we ongelooflijk blij mee en trots op. Voor de sport, voor TeamNL, maar zeker ook voor zijn vele fans die ongetwijfeld weer in groten getale aanwezig zullen zijn. Zijn partner en teamgenoot Edward is dit jaar niet van de partij, maar die andere partner GLOCK’s Dreamboy N.O.P. gelukkig wel. We hebben hem gemist en kunnen niet wachten hem weer te zien schitteren, natuurlijk spreken we dit keer met Hans Peter Minderhoud!

HansPeter: “Ja, ik ben even niet gestart, maar gelukkig was dat maar kort. In Doha heeft Dreamboy nog gelopen en daarna kreeg hij net voor het NK een kleine blessure. Echter ook met een kleine blessure ben je zo een paar weken onderweg. Gelukkig is hij nu weer helemaal in orde en klaar voor Rotterdam”.

Fijn voor de paarden

Hans Peter rijdt al jaren lang in ons Kralingse Bos en misschien verbeelden we het ons, maar het lijkt alsof GLOCK’s Dreamboy N.O.P. het er altijd erg naar zijn zin heeft. Alsof hij nog meer zijn best doet, dan op andere wedstrijden. Hans Peter: “Dat klopt wel, maar ik denk niet alleen Dreamboy, alle paarden. Het is voor onze paarden gewoon een heel fijn concours. Er is veel ruimte, gelegenheid tot grazen, de stallen liggen rustig uit het gehoor van het hoofdterrein en het bos is natuurlijk geweldig. Om van de stallen naar het hoofdterrein te rijden en weer terug is gewoon heerlijk. Je hebt ook concoursen waar de stallen op een parkeerplaats staan, dat is voor de paarden wel een groot verschil”.

Kansen TeamNL

We vragen aan Hans Peter hoe hij de kansen ziet voor zichzelf en TeamNL tijdens het CHIO en op het WK in augustus in Herning. Hans Peter is positief: “Als Dreamboy de vorm laat zien waar hij de laatste jaren in verkeert, zie ik het positief in ondanks zijn korte afwezigheid. Andere jaren is het me ook gelukt een plaats in het team te behalen en daar ga ik nu weer voor. Als Dreamboy in vorm is, scoort hij. Eerlijk gezegd heb ik me nog niet verdiept in de andere landenteams in Rotterdam, maar ondanks dat Edward er niet bij is, denk ik dat we met Dinja, Thamar en Emmelie zeker een sterk team hebben. Herning zal natuurlijk een ander verhaal worden. Groot Brittanië, Duitsland, Denemarken en ook Zweden hebben sterke combinaties, dat zal aanpoten worden willen we daar een medaille behalen. Aan de andere kant, in het verleden is gebleken dat ook kampioenschappen niet te voorspellen zijn. De vorm van de dag speelt mee en er gebeurt altijd wel wat. We hebben wel eerder op het podium gestaan op een plaats die we vooraf helemaal niet verwacht hadden. Een wedstrijd is pas klaar als de laatste combinatie de baan verlaat."

Hans Peter reist alleen naar Rotterdam af met GLOCK’s Dreamboy N.O.P., hij start niet in de nationale rubriek. Daar hadden we natuurlijk stiekem wel op gehoopt . Hans Peter: “Voor Invictus is een concours van een kaliber als het CHIO Rotterdam nog te vroeg. Als jong paard heeft hij weinig gelopen en ik wil hem rustig ervaring op laten doen op kleinere wedstrijden”.

Goede herinneringen

We hoorden net dat zijn paarden het zo naar hun zin hebben bij ons. We zijn ook benieuwd, waar hij, als hij het woord Rotterdam hoort, zelf als eerste aan denkt. Hans Peter: “Toch wel aan jullie concours, ondanks dat ik Rotterdam een mooie stad vind. Ik vind het mooi om in jullie hoofdring te rijden, maar alles er omheen vind ik ook leuk. En ik heb gewoon goede herinneringen aan het CHIO Rotterdam, mijn paarden hebben bij jullie hun beste proeven gelopen. Dreamboy, maar Johnson had het ook altijd goed naar zijn zin en Nadine heeft op het EK in Rotterdam in 2011 afscheid genomen van de sport. Rotterdam is meestal een observatiewedstrijd en dat geeft toch ook wel wat druk. Maar de positieve dingen overheersen. Er zijn altijd veel bekenden, ik eet graag bij pannenkoekenhuis De Big en zit graag bij restaurant De Tuin. Het is leuk als er buiten de sport ook iets te doen is”.

Hutje mutje een borrel drinken

Hans Peter: “Wie weet. Maar voor nu heb ik eerst echt zin om weer te starten in Rotterdam. Om GEWOON weer te starten, met hoofdletters. En om daarna GEWOON weer hutje mutje een borrel te drinken met z’n allen. Zonder vaccinatie, zonder mondkapje en alle andere poespas”.

Daar sluiten we ons graag bij aan. Dank voor je tijd en je mooie woorden Hans Peter, leuk om te horen hoe je ons evenement waardeert. Die waardering is natuurlijk geheel wederzijds. Succes en veel plezier met trainen en heel graag tot woensdag 22 juni in het Kralingse bos!

bron: CHIO.nl