Grand Prix-merrie Saphira Royal verkocht naar Australië

Grand Prix-merrie Saphira Royal verkocht naar Australië

De Grand Prix-merrie Saphira Royal, die recentelijk nog succesvol was onder Nicole Wego-Engelmeyer, heeft een nieuwe eigenaar gevonden. De merrie zal haar carrière verder uitbouwen onder de jonge U25-amazone uit Australië, Jemma Heran. 

Saphira Royal is een 13-jarige Rijnlandse merrie van San Amour uit Her Highness (v. Monteverdi x Mackensen x Pasteur xx). Ze is gefokt door Herbert Werth. Haar nieuwe amazone, de 26-jarige Heran, maakte dit jaar haar senior Grand Prix debuut in Europa. 

Saphira Royal begon haar wedstrijdcarrière als 3-jarige onder Lydia Camp en eindigde met haar als vierde op het Bundeschampionate 2012. In 2012 nam Georg Etienne de teugels over, waarna Kira Wulferding in het zadel klom en haar naar het brons reed op het Bundeschampionate 2013. Kira bracht haar tot en met 2014 uit en behaalde in 2014 de vijfde plaats op het Bundeschampionate voor 5-jarigen.

Vanaf 2015 nam Stefanie Wolf de opleiding van Saphira Royal over en bracht haar naar Grand Prix-niveau. Wolf en Saphira eindigden op de 4e plaats op het Bundeschampionate 2015 en introduceerden haar in 2016 op S-niveau. In 2016 werd de merrie verkocht aan Johann Hinnemann en Wolf vertegenwoordigde Duitsland op de Wereldkampioenschappen voor jonge paarden in 2016 in Ermelo en behaalde de bronzen medaille.

Tussen 2017 en 2018 reed Wolf met de merrie vier internationale wedstrijden op Lichte Tour-niveau: het CDI in Ermelo, Hagen, München en Aken. In die periode verkocht Hinnemann Saphira Royal aan de Russische dressuurpaardinvesteerder Elena Knyaginicheva. Het CDI Aken in juli 2018 was Wolfs laatste show met de merrie.

In het voorjaar van 2019 werd de merrie toegewezen aan de Duitse Olympiër Kristina Bröring-Sprehe, die haar trainde onder toezicht van Monica Theodorescu.
Sprehe's eerste start met Saphira Royal was in januari 2020. Een jaar later nam ze haar deel aan de CDN Vechta 2021 in februari 2021. Hun internationale showdebuut volgde twee maanden later op het CDI Hagen in april 2021. Een maand later reden ze hun laatste international op het CDI München 2021 waarna Sprehe zwanger raakte van haar tweede kindje.

Saphira Royal verhuisde daarna naar Hof Kasselmann in Hagen, waar Nicole Engelmeyer-Wego haar onder de vleugels nam. Het nieuwe duo maakte dit jaar een vliegende start en voerde campagne bij CDI's in Wiesbaden, Hagen, Rotterdam en Frtizens, waarbij ze telkens boven de zeventig procent scoorden.