Franka Loos wint met Kenzie D van Van Olst

Franka Loos wint met Kenzie D van Van Olst
In Manege Buitenhorst in Oosteind vond vrijdag de jaarlijkse wedstrijd om de KWPN Young Dressage Talents plaats. Franka Loos stelde voor Van Olst Horses de beste driejarige voor met Kenzie D. Bij de vierjarigen won Renate van Uytert- van Vliet met Johnny Depp.

Maar liefst 55 driejarige paarden werden voorgesteld aan de juryleden Johan Hamminga en de Spaanse Grand Prix-ruiter Borja Carrascosa Martinez, die de toppers ook testte. In die groep pakte Frank Loos behalve de overwinning met Kenzie D ((Fairytale X Voice) ook de tweede plaats met de als Ernesto NRPS-gekeurde hengst Koeka Matcha JCS (Everdale X Tuschinski). Ze torende in de uitslag ruim uit boven de overige prijswinnaars. Derde werd Sjuul Spelt met een jonge George Clooney x Tolando, vierde Bart Veeze met Kensington (El Capone x Jetset D), vijfde Dinja van Liere met Kriss Kross (For Gribaldi x Trento).

Bij de 29 vierjarige paarden won de Bordeaux x Jazz-nakomeling Johnny Depp met een schitterende rij van negens v0or stap, draf, galop en algemene indruk. Geert-Jan Raateland op de tweede plaats deed daar met Salvador (Sezuan x Sandro Hit) nauwelijks voor onder. Waar de nrs. 1 en 2 in de finale beide 100 punten kregen, moest Dominique D'Hoore - van der Horst met Wolfshoeve's Dana Vita (Danone I x Abanos) daar met 90 punten iets op toegeven maar ook zij scoorde een gemiddelde van 8,5. Dinja van Liere volgde in de prijsuitreiking met Duvals Johnny Cash (Capri Sonne jr x Krack C), daarna kwam Martine van Vliet met Jazzebelle (Eastwood S X jazz).