Frank Hosmar wint KNHS Para Dressuur Trophy. "Ik ben heel tevreden..."

Frank Hosmar wint KNHS Para Dressuur Trophy. "Ik ben heel tevreden..."

Met een prachtige kür op muziek heeft Frank Hosmar met Alphaville N.O.P. (v. Sandreo) de finale van KNHS Para Dressuur Trophy gewonnen. In de internationale ambiance van Tolbert, waar ook een CDI werd verreden, danste het duo naar 78,592%. Daarmee bleven ze voor op Maud de Reu die Webron (v. Sir Sinclair) met 77,545% naar de tweede plaats reed. Annemarieke Nobel en Doo Schufro (v. Doolittle) maakten met 74,445% de top drie compleet.

Frank Hosmar is blij met het resultaat van zijn eerste outdoorwedstrijd van dit seizoen. “Ik ben heel tevreden. Onze laatste wedstrijd was vorige maand op The Dutch Masters en toen vond Alf de bodem heel eng. Dan kom je niet echt aan rijden toe. Alf heeft al zoveel gezien en ik weet niet waarom hij het in Den Bosch spannend vond”, vertelt Frank Hosmar die zondag in Tolbert als eerste van start ging en zijn leidende positie niet meer uit handen gaf. “Vandaag ontspande Alf zich mooi in de ring en ik kon er heerlijk aan rijden.”

Trots op Maud
Hosmar is ook blij met de tweede plaats van Maud de Reu. “Maud is een leerling van mij en ik ben super trots op haar. Hartstikke leuk zo samen op een en twee.”

Doel EK
Met Alphaville N.O.P. gaat Hosmar zich nu richten op de observaties voor het Europees kampioenschap dat in september in Riesenbeck wordt verreden. “We rijden volgende maand eerst nog een gewone wedstrijd en daarna de observaties op het NK Dressuur, Kronenberg en Deurne. Hopelijk mogen daarna naar het EK.”

Uitslag finale KNHS Para Dressuur Trophy 2023, Tolbert:
1 Frank Hosmar (Haarle), Alphaville N.O.P. (v. Sandreo) 78,592%
2 Maud de Reu (Zwolle), Webron (v. Sir Sinclair) 77,545%
3 Annemarieke Nobel (Schoonloo), Doo Schufro (v. Doolittle) 74,445%


bron: KNHS.nl