Finalisten KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie bekend

Finalisten KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie bekend

Na de competitiewedstrijden van de KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie zijn de combinaties bekend die zich geselecteerd hebben voor de finale. Het wordt een ontknoping met internationale allure want de finale van deze dressuurcompetitie voor combinaties in de Lichte tour, U25 en Grand Prix is te gast bij het internationale concours Indoor Friesland in Leeuwarden. De finale wordt verreden op vrijdag 20 oktober.

In de Grand Prix gaat Geert-Jan Raateland als grote favoriet naar de finale. Met VMF Chardonnay nam de ruiter deel aan vier competitiewedstrijden waarvan hij er maar liefst drie won. De eindstand in de Lichte Tour wordt aangevoerd door Renate van Uytert-van Vliet. De amazone uit Heerewaarden bezet zowel de eerste als de tweede plaats en neemt de hengst In Style mee naar de finale in Leeuwarden. Bij de U25 verzamelde Diana van de Bovenkamp de meeste punten. Met Excellent Black reed ze in de competitiewedstrijden naar twee overwinningen en een tweede plaats. Van de Bovenkamp kan vooral concurrentie verwachten van Quinty Vossers die met Hummer een competitiewedstrijd won en twee keer als tweede eindigde. Het belooft dus een spannende finale te worden.

Schone lei

De behaalde resultaten in de competitiewedstrijden worden niet meegenomen naar de finale, daarin beginnen alle combinaties met een schone lei. In de finale rijden alle combinaties de kür op muziek. De winnaar van de KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie (per categorie) is degene met het hoogste percentage.

De KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse dressuursport voor senioren (Zware- en Lichte Tour) en U25 te stimuleren. Roelofsen wil met het sponsoren van de competitie de Subtop mooie wedstrijden bieden met een bovengemiddeld prijzengeld. Dit om de ongelijkheid tussen de spring- en dressuursport iets te verkleinen. Voor de winnaars stelt Roelofsen Horse Trucks het gebruik van een Parados Sport ter beschikking, de populaire 2-paards auto van Roelofsen.

Finalisten Grand Prix

1 Geert-Jan Raateland (’s-Gravenzande), VMF Chardonnay (v. Westpoint)
2 Corinda Luttjeboer (Zwartebroek), Cirano DC (v. United)
3 Laurens van Lieren (Schore) Grandeur A (v. Jazz)
4 Nel Rensen-Gijsen (Oirsbeek), Dodi (v. Zidane)

Finalisten U25

1 Diana van de Bovenkamp (Voorthuizen), Excellent Black (v. Painted Black)
2 Quinty Vossers (Doetinchem), Hummer (v. Charmeur)
3 Margot Arkema (Marum), Happy4Feet (v. Zambuka)
4 Anne de Jong (Rockanje), Graffit (v. Apache)
5 Kim Noordijk (Galder), Joep (v. Desperado)
6 Estelle van Herwijnen (Tiel), Surabaya (v. Sir Donnerhall)

Finalisten Lichte Tour

1 Renate van Uytert-van Vliet (Heerewaarden), In Style (v. Eye Catcher)
2 Nicky Snijder (Staphorst), Jackson STH (v. Johnson)
3 Jamy Ummels (Helmond), G-Star (v. Fürst Romancier)
4 Margot Arkema (Marum), Gavaristo (v. Tango)
5 Chantal van Lanen (Uden), King VE (v. Governor)
6 Kaylee Gouda (IJmuiden), I Am Legend TC (v. Glock’s Dream Boy)

Bekijk hier de volledige eindstand van de competitiewedstrijden



Bron: KNHS