FEI schrijft voorstel tot degraderen van juryleden bij overtreden regels

FEI schrijft voorstel tot degraderen van juryleden bij overtreden regels
Het FEI heeft een nieuw voorstel opgesteld voor dressuurjuryleden. Hierin staat dat juryleden die de regels overtreden een degradatie kunnen verwachten. Dit is bovenop de al bestaande straffen zoals een waarschuwingsbrief, schorsing of verwijdering van de officiële jurylijst.

Het voorstel werd gemaakt doordat enkele juryleden controversieel hebben gehandeld in de kwalificatiewedstrijden voor de Olympische Spelen. Eind november staat er een algemene vergadering op de agenda in Tokio, hier zal het nieuwe voorstel besproken worden.

In het voorstel staat dat wanneer een FEI jurylid zich niet aan de 'code of conduct' weet te houden, deze niet alleen een standaard straf boven het hoofd hangt, maar dat deze ook de kans loopt om gedegradeerd te worden. Ook wil de FEI een elektronisch communicatiesysteem installeren in alle juryhuisjes op FEI kampioenschappen op Grand Prix niveau. Via dit systeem kunnen andere juryleden de hoofdjury bij C waarschuwen wanneer een paard ergens bloedt of kreupelt. Wanneer de ruiter verkeerd rijdt, kan dit ook door middel van dit elektronische systeem worden doorgegeven aan de hoofdjury. Alle overige vormen van communicatie blijven verboden.