Extreme U.S. lost verwachtingen in

Extreme U.S. lost verwachtingen in

De imponerende Escamillo-zoon Extreme U.S. won afgelopen zomer al de Pavo Cup en stelde in de eerste Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur niet teleur. Onder Renate van Uytert – van Vliet voerde de hengst een sterke jaargang aan en met een absolute topscore van 89,2 punten won hij de klasse L.

Fokkers die reikhalzend uitkeken naar de jongste jaargang in deze Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur werden vanavond niet teleurgesteld. Van de negen deelnemende hengsten scoorden er maar liefst zeven meer dan 80 punten. Extreme U.S. (Escamillo uit Viva Contana PS van Vivaldi, fokker Gestüt Lewitz uit Steinfeld) zette als eerste starter direct de toon en gaf de overwinning niet meer uit handen. Hij kreeg 9’s voor stap, draf en algemene indruk. “Dit paard heeft heel veel aanleg als dressuurpaard”, is Patricia Wolters enthousiast, die met Marian Dorresteijn deze wedstrijd beoordeelde. “Hij heeft een mooi silhouet, is imponerend en heeft een goede instelling. De stap beschikt over een goede takt, veel activiteit, ruimte en losgelatenheid. In draf zagen we heel veel takt, afdruk, beentechniek en front. Soms zou de neus er nog een fractie meer uit mogen blijven voor nog hogere punten. De galop heeft een goede sprong, veel afdruk en veel balans.”

Goede stap
Robin Heiden stelde Vivaldi-zoon One Million (uit Joyrider elite IBOP-dres PROK van Apache, fokkers M.H.J. Gotink uit Warnsveld en Joop van Uytert uit Heerewaarden) voor in deze rubriek. De zeer goed stappende hengst werd met 87,2 punten tweede. “De stap is actief, mooi uit de schouder en met veel ruimte. De draf van deze hengst heeft een goede takt en veel voorbeentechniek, hij zou nog iets meer kracht mogen ontwikkelen. Dat zagen we ook in de galop, waarin hij een goede sprong heeft en mooi met de schoft omhoog beweegt met veel ruimte en beentechniek. Dit paard werd heel netjes voorgesteld met een mooie aanleuning. Als hij aan kracht wint, kan hij nog mooier in de verbinding worden.”

Bergopwaartse Obsession Taonga
Het debuut in de Hengstencompetitie van Lara van Nek leverde haar een derde prijs op. Ze stelde Obsession Taonga (Vitalis uit Jatilinda elite pref IBOP-dres sport-dres PROK van All At Once, fokker Stal 104 uit Wijdewormer) voor. Deze hengst kreeg 86,2 punten met een 9 voor de draf. “Een heel elegant dressuurpaard met een mooi silhouet en een goede instelling. De stap is actief en zuiver met een goede overstap. Hij zou hierin nog wat meer uit de schouder mogen komen. De draf kenmerkt zich door veel front, activiteit, een goede takt en een goed achterbeengebruik. Hij draaft met veel veer en het beeld is constant bergop. De galop is heel functioneel met een goed achterbeengebruik, hij zou hierin nog wat meer mogen grijpen in het voorbeen.”


bron: KWPN.nl