Esmee Donkers en Zaffier winnen internationaal Young Riders debuut in Le Mans

Esmee Donkers en Zaffier winnen internationaal Young Riders debuut in Le Mans
In het Franse Le Mans vindt momenteel een internationale dressuurwedstrijd plaats voor de senioren en voor de jeugd. Deze avond werd er zo de Team Test van de Young Riders verreden. Het werd een Nederlands onderonsje in deze proef. De volledige top vijf kleurde oranje.

Het was Esmee Donkers die de proef op haar naam schreef met de twaalfjarige KWPN'er Zaffier (v. Painted Black). We kunnen dit wel een succesvol debuut bij de internationale Young Riders noemen. Ze reden naar een mooie score van 71.798%. Julia Groenhart volgde op de tweede plaats met de tienjarige First Barrichello (v. Florencio). Zij kregen van de jury 71.096% voor hun proef. Laurie Vervoort werd derde met de Tuschinski nakomeling Chester. Voor hun noteerden we een score van 70.263%.

De top vijf werd vervolledigd door Lisanne Zoutendijk met Kostendrukkers Ringo Star (v. Riccione) en Jasmien De Koeyer met Esperanza (v. Desperados). Zij behaalden respectievelijk 70.219% en 69.342%.

Lisanne Zoutendijk werd ook nog eens zevende met Kostendrukkers Watteau (v. Jazz). Met deze KWPN-ruin behaalde ze 68.684%.

Klik hier voor de resultaten.