EPTM-merries ontwikkelen zich goed in nieuwe opzet

EPTM-merries ontwikkelen zich goed in nieuwe opzet

De EPTM-merries in Ermelo ontwikkelen zich goed in de nieuwe opzet. Dit traject verzorgen inspecteur Marcel Beukers en stalmeester Jaco van Weele de training van de paarden. Een 36-koppige groep deelnemers betekent bovendien een stevige vuurdoop voor de twee heren.

“Een geheel nieuwe opzet en natuurlijk is dit extra takenpakket voor zowel Jaco als voor mij even wennen. We zijn de eerste drie weken goed doorgekomen en we vinden het erg leuk. We trappen direct af met een flinke groep”, lacht Marcel Beukers. “Ik leer de paarden op deze manier nog beter kennen en Jaco’s werk als stalmeester krijgt een nieuwe dimensie nu hij zich ook bezighoudt met de rijderij en ontwikkeling van de paarden. De merries worden maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag getraind. Op drie van deze dagen verzorgen wij samen de training en één dag neemt Jaco dit alleen op zich.” 

Vorige week stond de eerste tussentijdse beoordeling op de planning en die is goed verlopen, vertelt Marcel Beukers, die samen met Nella Bijlsma de beoordeling van de paarden op zich neemt: “We hebben een fijne groep paarden, met zeventien springmerries en negentien dressuurmerries. De paarden zijn inmiddels goed onder het zadel en logischerwijs gaat het de één wat makkelijker af dan de ander, maar ze laten zich vrijwel allemaal goed beoordelen. Vrijdag mogen de paarden zich opmaken voor de tweede tussentijdse beoordeling”, blikt de inspecteur vooruit.  

bron: KWPN.nl