Enthousiaste opkomst bij de laatste regiofinale “Harry’s Horse Zitcompetitie 2023”

Enthousiaste opkomst bij de laatste regiofinale “Harry’s Horse Zitcompetitie 2023”

Met de laatste regiofinale van dit seizoen sloten we de selecties voor de kwartfinale van de “Harry’s Horse zitcompetitie” op 8 oktober succesvol af. Op Manege de Eenhoorn en Hippisch Centrum Bodegraven was de spanning te voelen bij de deelnemende manegeruiters en ruitersportcentra.

Emma Dol, Ella van der Vuurst, Fiene Eggenkamp en Jacky Wijnker lieten zich opvallen bij Manege de Eenhoorn. Bij het hippisch centrum Bodegraven wonnen Stella Schreurs, Cathelijne Gorter, Jonne Ziedses en Charlie Batenburg.

De titels voor het ‘Bestzittend Ruitersportcentrum’ ging bij deze laatste regiofinale op Hippisch Centrum Bodegraven naar Manege Satana, ze behaalde maar liefst een totaal van 1.111 punten. Bij Manege de Eenhoorn ging de titel van ‘Bestzittend Ruitersportcentrum’ naar Stal Liza, hier werd een totaal aantal punten van 991,0 behaald.

Marlies Jansen vertelt: “Het organiseren blijft altijd spannend, vooral het indelen van de paarden en pony’s willen we goed voor elkaar hebben. Tenslotte wil je dat ruiter en paard samen een fijne proef kunnen lopen. Omdat we echt een topteam hebben krijgen we dit altijd voor elkaar. Dit jaar zijn er beduidend meer deelnemers en nieuwe deelnemende ruitersportcentra ’s dan de jaren hiervoor, dat maakt de competitie alleen maar nog leuker”.

bron: KNHS.nl