EK Dressuur: Evi van Rooij neemt de leiding bij de Junioren. Jonkers op zilver

EK Dressuur: Evi van Rooij neemt de leiding bij de Junioren. Jonkers op zilver

Vandaag ging in Oliva het Europees Kampioenschap dressuur voor de Young Riders, Junioren en Children van start. Het eerste deel van de Junioren en Children kwam alvast aan bod, de Young Riders rijden momenteel nog steeds. 

Junioren

Bij de Junioren staat de Nederlandse Evi van Rooij voorlopig aan de leiding. Zij kreeg met Don Tango B (v. Contango) een totaalscore van 73,879% achter haar naam. Ze bleef hiermee twee Duitse amazones, Lena Merkt (Sarotti Mocca-Sahne) en Kenya Schwierking (Cecil) voor die respectievelijk 73,212% en 72,606% scoorden. 

Pem Verbeek en Fernando Torres (v. Florencia 2) staan op de voorlopige negende plaats. Zij scoorden een totaal van 69,818%. 

Deze rubriek was meteen ook de teamtest en de Nederlanders staan voorlopig op zilver. 

Children

De Children kregen een Preliminary B voorgeschoteld en daar reed Kyra Jonkers naar de tweede plaats. Zij rekende op Eyecatcher (v. Uphill) om naar een totaalscofre van 80,238% te rijden. Lotta Plaas staat voorlopig op de eerste plaats. Zij werd met Balsamico (v. Blue Hors Hertug) door de jury unaniem als winnares aangeduid en scoorde 82,643%. Lara Lattermann en Soleil de la Coeur H (v. Boston) staan voorlopig op de derde plaats. Hun proef werd door de jury met een totaal van 79,447% beloond. 

Fleur Kempenaars (Armano) staat voorlopig op tien.

Klik hier voor een overzicht