[EK Children] Sophie Evers drukt haar stempel in inloopproef

[EK Children] Sophie Evers drukt haar stempel in inloopproef

Op het Europees Kampioenschap dressuur in het Duitse Kronberg komen children en junioren aan de start. Voor de children werd gestart met een inloopproef. De Nederlandse Sophie Evers moest drie sterke Duitse combinaties voor zich dulden maar reed zelf knap naar een voorlopige vijfde plaats. Voor de zilveren medaillewinnares op het NK, Britt Kikkert-Van der Linde, was er een vijftiende plaats.

Bij de Children telt de inloopproef echter wel niet mee voor het Kampioenschap maar wordt enkel gereden als kwalificatie voor de landenwedstrijd. 

Sophie Evers moest vorig jaar nog passen voor het EK nadat haar paard last van hartruis had. De jonge amazone haalt de schade alvast meer dan in met een knappe score van 76,792%. 

Andere Nederlandse combinatie, Britt Kikkert-Van der Linde heeft eerder een moeizame start genomen. De amazone zorgde vorig jaar voor de zilveren Nederlandse medaille en werd individueel ook nog eens vijfde. Haar zelf gefokt paard had vandaag echter wat spanning in het lijf hangen, waardoor er punten werden ingehouden voor het duo. Een score van 71,976% hield hen op de vijftiende plaats. 

Resultaten