Edward Gal: "Ik had niet de illusie om hier te winnen"

Edward Gal: "Ik had niet de illusie om hier te winnen"


Met een zesde plaats in de kürfinale zijn de Olympische Spelen positief geëindigd voor Edward Gal (Oosterbeek) en Total US. Op de klanken van de kür van Totilas liep deze veelbelovende zoon van Totilas naar 84,15%. Voor Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek) zat er een twaalfde plek in.

“Ik ben superblij met hoe het hier verlopen is”, stelt Gal. “Ik ben met deze score heel tevreden. Ik had niet de illusie om hier te winnen. Het doel was om een zo goed mogelijke prestatie neer te zetten. Total US ontwikkelt zich heel goed en laat hier zien wat hij kan. De afstemming heeft nog een aantal jaren nodig. Hij heeft een superinstelling en blijft het in de ring echt voor me doen. Dat wist ik thuis al, maar in moeilijkere omstandigheden blijft hij het ook doen.”

Het gevoel van Kentucky
“Stukken voelde deze kür al heel goed aan, op andere onderdelen was ik het kwijt. Ik kan het wel steeds vloeiender aan elkaar rijden. Deze muziek blijft bijzonder. Ik had weer helemaal het gevoel van de wereldruiterspelen in Kentucky. Het is nu tijd voor een nieuwe kür.”


Bron: KNHS