Duitsland blijft aan kop in de dressuur in Gothenburg

Duitsland blijft aan kop in de dressuur in Gothenburg
Deze middag is het tweede deel van de landenwedstrijd dressuur op het EK in Gothenburg van start gegaan. Na de eerste groep zijn er nog geen wijzigingen in het klassement. Duitsland staat stevig aan de leiding, met Helen Langehanenberg en Dorothee Schneider op plek één en twee.

Voor Nederland is Diederik van Silfhout de koploper en wordt op de voet gevolgd door Patrick van der Meer met een respectievelijke vijfde en zevende plaats. Dat Duitland de landenwedstrijd wint staat al zo goed als vast.




De uitslag van de landenwedstrijd wordt bepaald over de uitslagen van de Grand Prix. Van ieder land tellen de beste drie resultaten mee, het land met gemiddeld de hoogste score wint de landenwedstrijd. Dat betekent dat woensdagavond de uitslag hiervan bekend is! Vrijdag, in de Grand Prix Spécial, worden de eerste individuele medailles verdeeld. De beste dertig combinaties uit de Grand Prix mogen de Spécial rijden. Daarvan mogen de beste 15 door naar de Grand Prix van zaterdag, met een maximum van drie combinaties per land.