Duitse overwinning in Lier, Florence Siemer op zes

Duitse overwinning in Lier, Florence Siemer op zes
In het Azelhof in Lier werd deze ochtend omstreeks 9u gestart met de internationale dressuurwedstrijd. De eerste proef was de 'Prijs Equnews' voor Junioren. De jonge ruiters en amazones kwamen hun teamtest tonen aan het publiek en de jury.

Het was de Duitse Lana Raumanns die de overwinning van de Belgische combinaties afsnoepte. Met de negenjarige ruin Feodor Nymphenburg (v. Farewell III) reed de Duitse naar een totale score van 71.757%. Suraya Hendrikx kwam met de zwarte ruin Dear Friend 2 (v. Danone) nog in de buurt van deze score met 70.766%, maar moest uiteindelijk tevreden zijn met de tweede plaats. Op plaats drie zagen we Emily Anthonissen en Fair Diamond DHB (v. Farewell) met in totaal 70.315%.

De top vijf werd vervolledigd door Laura Luyten met Dark Chocolate (v. Damon Hill) en Clarissa Stickland met Don Bencedor van het Lisperhof (v. Don Frederico). Zij behaalden respectievelijk 70.315% en 68.649%.

Florence Siemer reed met de KWPN'er Zidane (v. Inspekteur) naar de zesde plaats. Zij kregen van de jury een totale score van 67.928%. Thalia Rockx wist zich ook in de top tien te rijden met Cenda De La Fazenda (v. Don Schufro). Met een score van 66.622% werden ze negende.

Lana Raumanns wist ons na de proef te vertellen: "Het was echt een goede proef. Hij was echt gefocust op mij en ik had een heel goed gevoel in de piste. Ik had echt het gevoel dat ik hem kon rijden en dat ik niet gewoon achteruit moest zitten en hopen dat hij niets verkeerd zou doen. We hadden één klein foutje, maar de rest was heel goed."