Drie paarden geselecteerd voor N.O.P. Talent status: "Het was een moeilijke keus"

Drie paarden geselecteerd voor N.O.P. Talent status: "Het was een moeilijke keus"

In januari van dit jaar werd het N.O.P. Talent plan tijdens Jumping Amsterdam gepresenteerd. Het N.O.P. Talent plan heeft als doel dressuurtalent te behouden voor Nederland. Inmiddels is de eerste selectie afgerond en zijn drie toptalenten van de Nederlandse dressuur geselecteerd.

Voor de geselecteerde paarden is een budget beschikbaar om de verdere ontwikkeling van hun sportieve carrière te ondersteunen. Het uiteindelijke doel is uiteraard het bereiken van het allerhoogste niveau. Lees hier meer over de selectie van het N.O.P.T. De paarden zijn geselecteerd door een vierkoppige selectiecommissie onder voorzitterschap van bondscoach Patrick van der Meer.

Van der Meer vertelt er enthousiast over. “Er was een zeer sterke groep jonge paarden aangemeld voor de selectie. Het was dan ook echt een moeilijke keus. De drie geselecteerde paarden hebben zeer veel potentie voor het grote werk. Daarnaast gaan ze met zeer veel gemak door de baan en blinken ze echt uit in lichtheid en stralen een enorme harmonie met hun ruiter uit. We hadden er graag nog meer geselecteerd maar we hebben een keus moeten maken."

Onderstaande paarden zijn geselecteerd voor een jaar ondersteuning vanuit het N.O.P.T. De ontwikkeling van de paarden zal nauwlettend gevolgd worden:

Kuvasz RS2
Amazone: Marieke van der Putten
Afstamming: Glamourdale x De Niro
Eigenaar: RS2 Dressage Jacques en Saskia Lemmens
Geslacht: hengst
Geboortejaar: 2015
Stamboek: KWPN

Hexagons Luxuriouzz
Amazone: Thamar Zweistra
Afstamming: Johnson x San Remo
Eigenaar: Stal Hegagon BV en TZ Holding
Geslacht: hengst
Stamboek: KWPN

Koko JR de la Fazenda
Amazone: Thalia Rockx
Afstamming: Glocks Toto JR x Romanov
Eigenaar: Dressage Rockx
Geslacht: merrie
Geboortejaar: 2015
Stamboek: KWPNBron: KNHS