Drie Nederlanders in de top twintig van de dressuur wereld.

Drie Nederlanders in de top twintig van de dressuur wereld.
In de aanloop naar de Wereldbeker finales blijft de Duitse Isabelle Werth aan kop van de wereld ranglijst. Weinig verandering in de dressuur top van de wereld. Werth en haar Weihegold Old houden vast aan de nummer één plaats. Het paar won afgelopen maand de Grand Prix en Grand Prix freestyle in Neumünster. Laura Graves maakte ondertussen furore op het Adequen Global Dressage Festival in Wellington.

In het zadel van haar vertrouwde 17-jarige Verdades houdt de Amerikaanse zo vast aan de tweede plaats. Isabell Werth volgt net als vorige maand op de derde en vierde stek met respectievelijk Bella Rose 2 en Emilio 107.

Kasey Perry Glass imponeerde vorig weekend nog in Wellington en rijdt zo van de achtste naar de vijfde plaats met haar Goerklintgaards Dublet. De Amerikaanse verwijst zo Helen Langehanenberg met Damsey FRH naar de zesde stek.

Charlotte Dujardin en Mounnt St Johnn Freestyle zakken zo ook één plaats naar stek zeven en gaan zo Dorothee Schneider met Sammy Davis Jr. vooraf. De Nederlandse dressuurruiter, Edward Gal houdt vast aan zijn negende plaats terwijl Jessica von Bredow-Werndl de top tien binnen komt.

Hans Peter Minderhoud doet goede zaken

Hans Peter Minderhoud liet vorige week nog van zich horen en doet ook goede zaken in de nieuwe ranking. Samen met Glock's Dream Boy NOP gaat hij twee plaatsen vooruit naar stek 17. Ook Madeleine Witte-Vrees 'springt' twee plaatsen vooruit naar stek 20.

Verder halen ook Emmelie Scholtens (28), Adelinde Cornelissen (40) en Anne Meulendijks (46) de top vijftig.

Nieuwe ranking