Dressuurteam tweede in Hickstead

Dressuurteam tweede in Hickstead

De Nederlandse dressuurruiters hebben een tweede plaats uit het vuur gesleept bij de FEI Nations Cup in Hickstead. Na de eerste twee onderdelen stond de formatie van bondscoach Rien van der Schaft nog derde, maar mede door een mooie score van ruim 73% van Jean-Rene Luijmes in de Kür, klom het team een plaats.





Vooraf had bondscoach Rien van der Schaft aangekondigd Hickstead vooral te zien als een wedstrijd om te leren voor zijn relatief onervaren combinaties. Met een tweede plaats voor het team en mooie individuele scores is die opzet zeker geslaagd.
Al in de vrijdag verreden Grand Prix begonnen Katje Gevers, Jean-René Luijmes, Stephanie de Frel en Stephanie Beek-Peters direct goed met scores net boven of tegen de 70%.
In de Grand Prix Special konden beide Stephanie´s deze lijn vasthouden. Op zondag in de afsluitende Kür reed Jean-Rene Luijmes zijn Aswin naar een knappe tweede plaats met ruim 73% en daarmee passeerde Nederland het team van de Verenigde Staten en kwam ook nog dichtbij de Franse ploeg.

Bondscoach Rien van der Schaft kon door omstandigheden alleen bij de Grand Prix aanwezig zijn. Eenmaal thuis vertelt hij enthousiast; “Ze hebben allemaal super gereden. De Grand Prix heb ik gezien en dat was echt sterk. Uiteraard heb ik mijn ruiters nog wel gesproken en ook de andere proeven liepen heel fijn hebben ze mij verzekerd. Als je de punten ziet dan kan dat ook niet anders.”

Eindstand
Hickstead was de laatste FEI Nations Cup voor de dressuurruiters. In de eindstand is Nederland als vijfde geëindigd. Winnaar van de FEI Nations Cup Dressuur 2017 is Zweden.

Uitslag FEI Nations Cup Dressuur Hickstead:
1. Frankrijk, 424.811
2. Nederland, 424.053
Stephanie de Frel (Koewacht) - Beach Boy
Katja Gevers (Berlicum Nb) - Thriller
Jean-René Luijmes (Silvolde) - Aswin
Stephanie Beek - Peters (Roermond) - Bernardau
3. Verenigde Staten, 421.920

Uitslagen Grand Prix
1. Pierre Volla (Fra) – Baninda Altena, 72.700%
3. Katja Gevers – Thriller, 70.90%
8. Jean-Rene Luijmes – Aswin, 70.160%
13. Stephanie Beek-Peters – Bernardau, 69.580%
14. Stephanie de Frel – Beach Boy, 69.520%

Grand Prix Special
1. Pierre Volla (Fra) – Baninda Altena, 71.098%
4. Stephanie de Frel – Beach Boy, 70.667%
6. Stephanie Peters – Bernardau, 69.706%

Grand Prix Kür
1. Richard Davidson (Eng) – Bubblingh, 74.180%
2. Jean- Rene Luijmes – Aswin, 73.040%
6. Katja Gevers – Thriller, 70.215

Meer informatie en alle uitslagen op: www.dressageathickstead.com