Doha: Patrick Kittel wint GP Freestyle, vierde plaats voor Katja Gevers

Doha: Patrick Kittel wint GP Freestyle, vierde plaats voor Katja Gevers
 

Op de CHI in Doha is zojuist de Grand Prix Freestyle van de CDI5* verreden. Het werd een spannende strijd tussen de beste ruiters en amazones van de wereld. Vijftien combinaties verschenen in de ring. De scores gingen al snel de hoogte in, maar de laatste combinatie wist deze allemaal te overtreffen.

De Zweedse ruiter Patrik Kittel, die onlangs nog een clinic gaf in het Azelhof te Lier tijdens de ‘Winter Equestrian Nights’ reed met de twaalfjarige merrie Deja (v. Silvano) naar de overwinning. Hun prachtige Kür op muziek werd beloond met een totale score van 82.550%. Dit is de beste score dat Kittel met dit paard ooit behaalde. De Ierse Judy Reynolds werd tweede met de KWPN’er Vancouver K (v. Jazz). Zij behaalde een totale score van 79.700%. De Duitse top amazone Jessica Von Bredow-Werndl behaalde met de bruine merrie Zaire (v. Son de Niro) een mooie score van 79.475% en eindigde zo op een derde plaats.

De Nederlandse Katja Gevers werd vierde met Thriller (v. Gribaldi) voor de Zweedse Rose Mathisen met Zuidenwind 1187 (v. OO Seven). Zij behaalden scores van 74.625% en 74.600%.

Voor Diederik van Silfhout was er een achtste plaats met Vorst D.

Klik hier voor de resultaten.