Dochter van Vitalis werd veilingtopper op Foal Auction in Hulsterlo

Dochter van Vitalis werd veilingtopper op Foal Auction in Hulsterlo
Afgelopen weekend vond in Hulsterlo het Flanders Dressage Event plaats. Traditioneel wordt op zaterdag een veiling gehouden van dressuurveulens.

Net als de afgelopen vijf jaar, werden ook deze keer verschillende veulens gepresenteerd en verkocht tijdens de International Foal Auction. De teller stond dit jaar op 23 veulens, met als veilingtopper Viva Jane, een dochter van Vitalis. Zij ging onder de hamer voor 12.000 euro.

In de afstamming van de veulens waren verschillende Duitse en Nederlandse vaderdieren terug te vinden. Naast de gevestigde namen zoals Vitalis, Fürstenball en de Grand Prix-hengst Dante Weltino was er ook jong bloed met hengsten als Indian Rock en Fürst William.

Het duurste veulen, Viva Jane, is een dochter van Vitalis uit een Oldenburgse merrie van San Amour. Voor een bedrag van 8.500 euro werden  Rianta van de Kempenhoeve (v. Indian Rock x Quetrback) en Rendes VDM (Fürstenball x Krack C) verkocht.

Het Dante Weltino-hengstveulen Riskey-M gefokt uit het Grand Prix-paard Vradin (v. Gribaldi) van Simon Missiaen werd naar Nederland verkocht.