Dinja van Liere niet te stoppen in Wereldbeker Dressuur Freestyle

Dinja van Liere niet te stoppen in Wereldbeker Dressuur Freestyle

De dressuur apotheose van vandaag was zonder meer de FEI Wereldbeker Freestyle op Jumping Mechelen. Vijftien van de beste dressuurruiters ter wereld toonden er hun meest spectaculaire kür op muziek, met een Nederlandse delegatie die overduidelijk de proef domineerde. Kers op de taart van het Oranje feest was de fantastische gouden prestatie van onze landgenote Dinja van Liere in het zadel van de KWPN hengst Hermes N.O.P. (v. Easy Game).

De jury bleef zuinig met het uitdelen van de hoogste scores, tot de Britse Charlotte Fry als elfde de piste betreed. Fry haalde met de zwarte KWPN hengst Everdale (v. Lord Leatherdale) alles uit de kast, en reed een geweldige harmonieuze kür die maar liefst 83.725% waard was. Op dat moment plaatste de amazone zich met een voorsprong van bijna zeven procent aan kop van het klassement. Wanneer de jury dacht daarmee het beste te hebben gezien, hadden ze Dinja van Liere nog niet in de ring zien verschijnen. Op de rug van de eveneens KWPN gefokte hengst Hermes N.O.P. (Easy Game) verblufte van Liere iedereen door de leiderspositie van Fry meteen over te nemen met een eindscore van niet minder dan 85.815% te rijden. Tijdens de daaropvolgende kür van Emmelie Scholtens haalde de jury opnieuw hun hoogste punten boven. Ook zij reed een KWPN hengst, de veertienjarige Desperado (v. Vivaldi), en plaatste zich als tweede met 83.865%.

Vanaf dan zakte de eindscore nooit meer onder de tachtig procent, want ook de twee laatste amazones om de ring te betreden zetten een ijzersterke proef neer. De Deense Nanna Skodborg Merrald danste op de Hannoveraan hengst Blue Hors ST. Schufro (ST. Mortiz Junior) naar 80.620%. Marieke van der Putten wist nog net even beter te doen door de Totilas zoon, Torvesletens Titanium RS2, naar 81.355% en dus de vierde plaats te loodsen.

Vind de vollede uitslag HIER.

Foto: © Houou Tomita for Equnews