Dinja van Liere en Hermès maken winnende rentree in Aken

Dinja van Liere en Hermès maken winnende rentree in Aken

In de Wereldbekerfinale van vorig jaar raakte Hermès NOP geblesseerd en werd in samenspraak tussen amazone Dinja van Liere en zijn eigenaar Joop van Uijtert voor langere tijd aan de kant gezet om 100% terug te kunnen komen. Op het CDI Aachen maakt het duo nu zijn rentree met al meteen een overwinning. 

Van Liere en de 12-jarige hengst van Easy Game kwamen aan de start in de CDI3* Big Tour Grand Prix, in een competitief deelnemersveld met onder andere Isabell Werth, Patrik Kittel, Ingrid Klimke enzovoort als concurrentie. Het duo wist drie van de vijf juryleden te overtuigen om hen op één te plaatsen en werden ook nog eens derde en achtste. Hun totaalscore van 75,522% leverde hen de winst op! 

Isabell Werth volgde in het zadel van de 10-jarige Wendy de Fontaine (Sezuan 2) op de tweede plaats. Zij stonden driemaal op twee en tweemaal op vier en kregen een totaal van 75,065%. De top drie werd besloten door Patrik Kittel en de 10-jarige KWPN hengst Jovian (Apache). Ook zij stonden driemaal op drie, een keer op twee en eens op vier. Hun totaal kwam neer op 74,500%. 

Voor Nederland kwam ook Hans Peter Minderhoud aan de start op Invictus, de KWPN hengst van Jack Sparrow en eindigde met 69,543% op het bord. Kebie Van Der Heijden (Jackpot) en Gerdine Maree (Holiday) waren ook te zien onder de Nederlandse vlag en kregen respectievelijk 65,630% en 76,131%.

Resultaten