Deelnemers KNHS Para Dressuur Trophy Jumping Amsterdam bekend

Deelnemers KNHS Para Dressuur Trophy Jumping Amsterdam bekend

Na de selectiewedstrijden van de KNHS Para Dressuur Trophy zijn de combinaties bekend die deel mogen nemen aan de kwalificatiewedstrijd op Jumping Amsterdam. Dat zijn negen combinaties waaronder Sanne Voets en Frank Hosmar, vaste waarden van het NLO-WVM-Team NL Para Dressuur. Ook Annemarieke Nobel, die bezig is aan een zeer sterk seizoen, heeft een startplek bemachtigd voor het concours in de Amsterdamse RAI.

Via de selectiewedstrijden in Kootwijkerbroek, Hellendoorn en Tolbert verdienden acht combinaties een felbegeerde startplaats voor Jumping Amsterdam. In de selectiewedstrijden leverde Annemarieke Nobel een uitzonderlijke prestatie. Zij won in alle selecties beide proeven in de gecombineerde Grade I, II en III en geldt daarmee als een van de grote favorieten voor een hoge klassering in Amsterdam. De amazone krijgt ongetwijfeld concurrentie van Sanne Voets en Frank Hosmar, de toppers uit de gecombineerde Grade IV en V. Voets, die op voordracht van bondscoach Joyce van Rooijen-Heuitink een wildcard heeft gekregen, won vorig jaar in Amsterdam. Hosmar was op de afgelopen editie van de KNHS Para Dressuur Trophy de winnaar van de finale.

De in de selectiewedstrijdstrijden behaalden resultaten tellen niet mee voor Jumping Amsterdam. Daar beginnen alle combinaties met een schone lei. In Amsterdam rijden de combinaties op zaterdag 27 januari een kür op muziek in een gecombineerde rubriek voor alle Grades.

Alle deelnemers zijn:
1 Annemarieke Nobel (Schoonloo), Doo Schufro (v. Doolittle)
2 Loes Cevaal (Holten), Happy Hero II (v. Hohenstein)
3 Frank Hosmar (Haarle), Alphaville N.O.P. (v. Sandreo)
4 Maud de Reu (Zwolle), Webron (v. Sir Sinclair)
5 Maud Haarhuis (Harbrinkhoek), Baron (v. Painted Back)
6 Aniek Verploegh (Capelle aan den IJssel), Corneille (v. Camorkus)
7 Sandra Jeuken (De Mortel), Elvira Oase (v. Sir Oldenburg)
8 Joyce Schuchhard (Amsterdam), Hustler (v. Florencio)
9 Sanne Voets (Berghem), Demantur RS2 N.O.P. (v. Vivaldi)



F. ©: Arnd Bronkhorst 
Bron: KNHS