Deelnemers KNHS kampioenschap Lichte tour en ZZ-Zwaar bekend

Deelnemers KNHS kampioenschap Lichte tour en ZZ-Zwaar bekend

Na drie weekenden selecties zijn de deelnemers aan het KNHS Indoor Kampioenschap 2019 voor de klassen Lichte Tour en ZZ-Zwaar dressuur bekend. Dit kampioenschap wordt op 2 en 3 maart in Ermelo op het KNHS-centrum verreden.





In de Lichte Tour gaan Adelinde Cornelissen met Governor STR en Joyce Heuitink, KNHS bondscoach van de paradressuurruiters van TeamNL, met Gaudi Vita aan kop van het klassement van de selectie.
In de kop van het klassement van deze klasse staat ook KNHS Talententeamlid Jeanine Nieuwenhuis met Genua TC.
In het ZZ-Zwaar behaalden Dinja van Liere met Haute Couture en Olga Boucher met Houdini la Haye de meeste punten. Adelinde Cornelissen heeft zich ook in deze groep in de top van het klassement genesteld, ditmaal met Goodman NWP.

Tijdens de kampioenschappen begint iedereen weer met een schone lei. Ruiters mogen per kampioenschapsrubriek maar met één paard starten. Indien zij zich met twee paarden geplaatst hebben, moeten ze een keuze maken en mag de eerste reserve combinatie van start.

Het weekend van de KNHS Indoor Kampioenschap voor de Subtop begint op vrijdag 1 maart als de baan mag worden verkend. Zaterdag 2 en zondag 3 maart worden de titels verdeeld.
Naast de genoemde klassen waarvoor de combinaties zich hebben geselecteerd, worden er ook KNHS kampioenschappen voor de Zware Tour, U25, Young Riders, Junioren en Children verreden. Combinaties hoeven hiervoor geen selecties te verrijden, maar wel aan minimale scoringseisen hebben voldaan. De inschrijving voor deze kampioenschappen is inmiddels open.

Kijk voor meer informatie op www.knhsindoorkampioenschappen.nl

Kijk hier voor de stand na drie selectieweekenden ZZ-Zwaar en Lichte Tour