Data KNHS-Witte van Moort Para Dressuur Trophy

Data KNHS-Witte van Moort Para Dressuur Trophy
Ook komend seizoen wordt de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy weer verreden. De opzet van deze zeer gewaardeerde competitie voor de para-dressuurruiters is vergelijkbaar met vorig jaar. De ruiters kunnen zich via twee cycli plaatsen voor de finale.

Een cyclus bestaat uit twee selectiewedstrijden en een kwalificatiewedstrijd. Deze kwalificatiewedstrijden vinden plaats op de topevenementen Jumping Amsterdam en Indoor Brabant. De eerste selectiewedstrijden worden verreden op 30 november en 24 december. De kwalificatiewedstrijd tijdens Jumping Amsterdam staat gepland voor vrijdag 24 januari 2020. Per cyclus mogen de beste acht combinaties na de twee selectiewedstrijden naar de kwalificatiewedstrijd.

Tijdens de selectiewedstrijden worden de FEI proeven verreden en de wedstrijden dienen als selectiecriterium voor de kadervorming.

Tijdens de finale rijden alle combinaties de FEI Kür op Muziek. In de finale komen de eerder behaalde punten uit selectie- en kwalificatiewedstrijden te vervallen. De combinatie met de hoogste score in de Kür op muziek is de winnaar van de competitie.

Overzicht KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy 2019/2010

Cyclus 1
Selectiewedstrijden:
- zaterdag 30 november 2019 Genemuiden (RV. Zwartewaterruiters)
- dinsdag 24 december 2019 Hellendoorn (RV. Hertruiters)

Kwalificatiewedstrijd
- vrijdag 24 januari 2020 Jumping Amsterdam

Cyclus 2
Selectiewedstrijden:
- zaterdag 22 februari Beuningen 2020 (RV. La Grande)
- zaterdag 7 maart Berkel-Enschot 2020 (RV. Cavalieren)

Kwalificatiewedstrijd
- vrijdag 13 maart 2020 Indoor Brabant

Finale - nader te bepalen