Daphne van Peperstraten pakt winst in Biarritz

In het Franse Biarritz op de internationale wedstrijd zijn heel wat van onze landgenoten aanwezig en ze tonen daar waarom “Orange the new gold” wordt genoemd. Bij de pony’s die gisteren als eerste van start gingen was er een compleet Nederlands podium. Het is de Nederlandse Kampioene Daphne Van Peperstraeten die de plak zwaaide.

Met de 11jarige ruin Don Camilo Du Bois ( v. Dornick) 72,949% en haar Wonderful Girl een 8jarige merrie (v. Wimbeldon) 72,564% nam ze de twee hoogste prijzen in beslag. Daphne die haar opleiding geniet bij Dressuurstal Van Baelen behaalde al heel wat Nationale en Internationale successen. Op de derde plaats was er de toch wel voor de ervaren Ryfedd Spike die tot vorig jaar het mooie weer maakte met Veronique Van Der Panne. Deze keer is het niet met Veronique maar met Amber De Groot. Amber stuurde Spike (v. Veenstra’s Promise) naar een score van 70.385%.

Na De pony’s kwamen de Junioren aan de bak, ook hier hadden we bijna een volledig Nederlands podium. De russiche Aristova Anna was diegene die roet in het hollands feestje gooide. Ze wist met haar 11jarige Kleppenhuis Seabiscuit (v. Sandro Hit) een score bij elkaar te halen van 71,108% waarmee ze Lisanne Zoutendijk van een stunt zoals haar collega Daphne V. P. hield. Lisanne die haar Kostendrukkers mee heeft naar het Franse Biarritz moest zich tevreden stellen met de resterende podium plaatsen. Met Kostendrukkers Ringo Star (v. Riccione) haalde ze een 2de plaats met 70,054% en met Kostendrukkers Davina de 7jarige merrie (v. Johnson) kreeg ze een percentage van 69,324%.

In de Young riders waren er twee combinaties die om de winst streden. Er was Marjon Hooge en Veronique Van Der Panne. Marjon die Jive rond stuurde haalde het van Veronique met Whatever met een verschil van 0.5%. Jive (v. Jazz) van Marjon kreeg de score van 68,684%, Whatever en Veronique kregen een score van 68,184%. In de St-George was het al oranje wat de klok sloeg op het podium, net zoals bij de pony’s. Het podium was verdeeld door Joyce Lenaerts en Thamar Zweistra. Joyce met de 11jarige hengst scoorde de winst door een nette score van 72,816%. Ze werdt gevolgd door Thamar Zweistra. De ,hexagons stalamazone kreeg met Hexagon’s Denzel (7j. v. Zorion) 70,579%. Joyce nam ook de derde plaats in beslag met Authentic. (10j. v. Iglesias).