Daphne van Peperstraten genadeloos naar de winst in NK Junioren

Daphne van Peperstraten  genadeloos naar de winst in NK Junioren

Met een persoonlijk record van meer dan 80% in de afsluitende Kür is favoriete Daphne van Peperstraten met haar Cupido Nederlands kampioene dressuur bij de junioren geworden. Sem Stiemer won zilver, Thalia Rockx brons.





Van Peperstraten nam al direct in de eerste proef de leiding in het kampioenschap en deed er in de  Kür nog een schepje boven op. Met een geweldige 80.80% was ze een klasse apart. Met een zeer mooie houding en veel afdruk ging Greenpoint´s Cupido door de baan. Van Peperstraten won dit jaar in Nederland alles wat er te winnen viel, deze titel is daarvan een mooie bekroning. “We worden nog steeds meer een combinatie”, vertelt de blije kampioene. “Cupido krijgt nog steeds meer expressie en we zijn samen goed in vorm. We hebben al een paar keer 79% gescoord, dat het dan nu hier lukt om de 80% te halen is wel heel leuk.”


Bondscoach Alex van Silfhout heeft ook kunnen genieten op deze ochtend. “Daphne krijgt haar paard nog steeds beter aan elkaar en heeft al het hele jaar een stijgende lijn. Ik heb goede moed dat er nog mooie dingen komen gaan. Ook bij Sem Stiemer zie je het hele seizoen al dat het steeds een stap de goede kan op gaat. Hij krijgt steeds meer energie in het paard en de hals lijn is heel mooi geworden. Nummer drie Thala Rockx reed in de Kur een stuk beter dan in de eerste proef, toen miste ze nog een beetje de controle die ze nog had, maar dat was nu veel beter.”

Uitslag NK Dressuur Junioren 2017
1. Daphne van Peperstraten (Oude Tonge) – Greenpoint´s Cupido
2. Sem Stiemer (´s Gravenland) – Waldemar
3. Thalia Rockx (Essen Bel.) – Verdi de la Fazenda