Daphne van Peperstraten en Esmée Donkers winnen in Den Goubergh

Daphne van Peperstraten en Esmée Donkers winnen in Den Goubergh
De finales van de KNHS-MDH Kostendrukkers Cup gaven vandaag prachtige dressuurstrijd te zien bij Den Goubergh in Roosendaal. Bij de Junioren ging de winst naar favoriete Daphne van Peperstraten, de jarige Esmée Donkers bezorgde zichzelf een pracht verjaarscadeau in de Young Riders finale.

De jarige Esmée Donkers vertelt over de wedstrijd van vandaag. “De eerste proef ging goed en was bijna foutloos, maar voor mijn gevoel mocht het nog wat scherper allemaal. Chiana is de laatste tijd echt heel erg vooruit gegaan en dat wilde ik graag laten zien. Dat lukte in de Kür gelukkig heel goed. Voor nu geloof ik ook niet dat het beter had kunnen gaan, ik was er echt heel blij mee. Over twee weken hebben we het NK en dan hoop ik me te kunnen selecteren voor het EK.” Donkers traint al lange tijd bij Tineke Bartels. “Meestal ga ik een keer in de week naar Tineke en dan rijd ik twee paarden. Academy Bartels is iets meer dan een uur bij ons vandaan dus dat gaat prima.”

Favoriet

Bij de Junioren was Daphne van Peperstraten de duidelijke favoriete, alle competitiewedstrijden waarin ze was gestart, had ze ook als winnares beëindigd. Toch moet het natuurlijk allemaal nog wel gebeuren, maar dat lukte magistraal. Met haar imponerende 1.75m grote Greenpoint´s Cupido realiseerde ze in de Kür zelfs bijna een score van 80%. “Het liep vandaag gewoon allemaal echt heel fijn. Ik had me geen beter paard kunnen wensen dan Cupido. Hij wil altijd werken, heeft hele goede gangen en is ook op stal heel fijn om mee om te gaan.”

De hoogzwangere trainster van Daphne, Marlies van Baalen, was vandaag ook aanwezig. “Ik train bij Marlies en af en toe komt ook bondscoach Alex van Silfhout naar de trainingen bij Van Baalen. Dat werkt heel fijn, op die manier is de samenwerking tussen beide trainers voor ons optimaal. Over twee weken hebben we het NK en dan hoop ik zo door te kunnen werken naar het Europees kampioenschap”, vertelt de amazone. Van Peperstraten gaat tussen de bedrijven ook nog naar school, “Ik volg de HAVO op het Luzac college en doe gesplitst examen. Dit jaar heb ik de helft van de vakken gehaald, en dan doe ik volgend jaar examen in de andere helft van de vakken.”

Uitslag Finale KNHS- MDH Kostendrukkers Cup Young Riders 1. Esmée Donkers – (Venhorst) – Chaina, (70.833% + 77.750%+) 74.292% 2. Jasmien de Koeyer (Sint Jansteen) – Esperanza, (70.000% + 75.500%) 72.750% 3. Thalia Rockx (Essen) - Verdi de La Fazenda, (69.430% + 74.833%) 72.132%

Junioren 1. Daphne van Peperstraten (Oude-Tonge) - Greenpoint’s Cupido, (73.964% +79.042%) 76.503% 2. Sem Stiemer (Breukelen) – Waldemar, (69.865% + 75.208%) 72.537% 3. Annelotte Felix (IJsselmuiden) – Amos, (67.568% + 70.875%) 69.222%