Daniel Bachmann Andersen laat super indruk na op de Dutch Masters met wereldbeker winst.

Daniel Bachmann Andersen laat super indruk na op de Dutch Masters met wereldbeker winst.
Het is de eerste keer dat de Deens, Daniel Bachmann Andersen aan de start komt in Den Bosch en meteen laat hij een uitmuntend sterke indruk na in de Brabanthallen. De Deen schreef vandaag zo ook de Wereldbeker overwinning op zijn naam met de KWPN-hengst, Blue Hors Zack (Rousseau). Het was een nek-aan-nek 'race' tussen Andersen en Helen  Langehanenberg.

Andersen en zijn KWPN'er lieten een sterke proef zijn waarbij de vliegende wissel om de pas sterk werd gesmaakt. Het paar toonde heel wat energy en ritme en dat werd klaarblijkelijk gesmaakt. Met 84,890 % bleef de combinatie nipt voor op Helen Langehanenberg met haar vertrouwde Damsey FRH (Dressage Royal). De Duitse ontving voor haar optreden 84,875% en liet zo  Isabell Werth achter zich.

De huidige nummer één van de wereld volgde op de derde plaats met onder het zadel Emilio (Ehrenpreis). Werth werd door jurylid Moique Peutz afgestraft bij de wissel om de twee passen. De proef leverde een eindresultaat van 82,930%. Net  buiten het podium volgde Hans Peter Minderhoud met Glock's Dream Boy NNOP (Vivaldi) (81,635%).

Uitslag