Charmante Hautecouture voert Pavo Cup vijfjarigen aan

Charmante Hautecouture voert Pavo Cup vijfjarigen aan
Licht verrassend greep de elitemerrie Hautecouture (v. Connaisseur) vandaag naar de leiding van de Pavo Cup voor vijfjarigen.  Zo bezet Dinja van Liere de eerste plaats alsook de tweede en vierde stek in het eindklassement.

De elitemerrie Hautecouture (Connaisseur uit Destiney ster PROK van Krack C, fokker Joop van Uytert uit Heerewaarden en Albert Drost uit Dreumel) werd door de gastruiter Marcus David met 95 punten gewaardeerd. David roemde de verbinding van de merrie en het vertrouwen dat zij heeft in de ruiter.

Hoewel Total U.S. (Totilas uit Sondra van Sir Donnerhall, fokker Gestüt Lewitz uit Steinfeld GER) in zowel de halve finale als de finale de uitslagenlijst aanvoerde, gaf de gastruiter 90 punten voor het overrijden. Dit bracht de hengst naar de tweede plaats. “Een heel goed paard dat zich heel plezierig laat rijden. Hij is heel gevoelig op de hulpen en heel geconcentreerd op de ruiter, kwaliteiten die ik graag zie in een Grand Prix-paard.”

WK-ganger Hero (Apache uit Zanalanda ster PROK van Metall, fokker M.A. van de Goor uit Herpen) kreeg 87 punten voor het overrijden, wat hem naar de derde plaats bracht. De vierde plaats was voor de KWPN-hengst Hermès (v.Easy Game) die 85 punten voor het overrijden liet noteren.

De jury bestaat uit woordvoerder Gert van den Hoorn en Arie Hamoen, zij worden bijgestaan door David Marcus, een olympische ruiter die onder andere meereed tijdens de Olympische Spelen van Londen en de wereldruiterspelen van Caen. De beste drie paarden worden door deze Canadese ruiter overgereden.

Tussenstand
1. Total U.S.: 178,2 punten.
2. Hautecouture: 177,2 punten.
3. Hermès: 172,4 punten.
3. Hero: 172,4 punten.
4. Jamsession Taonga: 171,8 punten.
5. Haley B: 166,8 punten.
6. Don Joe 166,4 punten.
7. Habanna: 165,8 punten.
8. Daily Diamond: 164,2 punten.
9. Handretti: 163 punten.
10. Haeden: 162,8 punten.
11. Hometown: 162, punten.