Charlotte Jorst onthult miljoenen prijzen van haar paarden

Charlotte Jorst onthult miljoenen prijzen van haar paarden
In een interview met het Deense dagblad Børsen heeft de Deense Charlotte Jorst een idee gegeven van de prijzen die ze heeft betaald voor haar paarden.

Ondertussen woont de amazone in de Verenigde Staten. Jorst vergaarde haar fortuin met de verkoop van het horlogebedrijf Skagen. In het interview onthulde de amazone de vraagprijs van het Olympiadepaard Lorenzo (v. Lord Loxley) bij Helgstrand Dressage: bijna 3 miljoen euro.

“Maar dat wilde ik niet geven, dus Andreas kwam met een ‘iets betere prijs’ en toen heb ik ‘m meegenomen om hem te proberen”, aldus Jorst.

Wat betreft de prijs van haar eerste toppaard: Nintendo (v. Negro), daar legde de amazone ruim 1 miljoen euro voor neer bij Helgstrand. Tot dan was de ruin in eigendom van Hanni Toosbuy-Kasprzak.

Het doel van de amazone is duidelijk, zich rijden naar de internationale top. “Ik heb 25 jaar achter een bureau gezeten en gedroomd om dit te doen. Het is geweldig om als vijftigjarige elke dag nog wat nieuws te leren. Mijn motto is dat als je niet meedoet, je ook niet kunt winnen. Maar als dat laatste niet lukt is het ook niet erg, het doel om bij de top te gaan horen is een leuk doel.”