Charlotte Dujardin zegt Ethiopië-trip voor Brooke af

Charlotte Dujardin zegt Ethiopië-trip voor Brooke af
Op haar sociale media heeft Charlotte Dujardin aangekondigd haar trip voor Brooke, een organisatie die zich inzet voor de opvang van verwaarloosde ezels, richting Ethiopië heeft aangezegd. Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken kan de veiligheid van de Britse amazone niet garanderen.

Dujardin is al een aantal jaren ambassadrice van Brooke, dat zich inzet voor het welzijn werkpaarden en ezels in arme landen. Dujardin zou naar Ethiopië afreizen met collega-amazone Alice Oppenheimer.

"Het ministerie raadt ons af om naar de regio’s af te reizen die we tijdens onze reis zouden bezoeken," schrijft Dujardin op haar Facebookpagina. "Het is  jammer dat we onze reis moeten annuleren, omdat de dieren onze hulp hard nodig hebben. Daarnaast gaat er enorm veel tijd in de voorbereiding zitten. Ik hoop dat we snel een nieuw bezoek kunnen plannen."

In Ethiopië leven ongeveer negen miljoen paarden, ezels en muildieren, het op twee na hoogste aantal in de wereld. Ze spelen een cruciale rol in de economie van het Afrikaanse land, maar worden vaak onder barre omstandigheden gehouden. Dujardin en Oppenheimer zouden onder meer een bezoek brengen aan de paarden die voor het ‘taxi-vervoer’ worden ingezet.