CDI5* Compiègne belooft spectaculair weekend te worden

CDI5* Compiègne belooft spectaculair weekend te worden
Komend weekend van 18 tot en met 21 mei is het prachtige “Equestrian Centre van Compiègne” toneel voor de tweede Nations Cup dressuur. Sinds 2010 is de top locatie al het onderdak deze geliefde internationale dressuur wedstrijd, die overigens de enige 5* is op Franse bodem.

Het startte met de internationale jeugd in 2010. Later werd het uitgebreid  tot en met een driesterren competitie en in 2016 voegde het Hippische Centrum daar ook de hoogst haalbare klasse van de CDI5* met Nations Cup aan toe. Inmiddels zijn de vele grote namen in de dressuur sport er een graag geziene gezicht. Inrukwekkende naen als Carl Hester met Nip Tuck en Patrick Kittel met Deja stelden zich er op als winnaars.

Het aankomende weekend zal dan ook in teken staan van vier dagen topsport over maar liefst 8 categorieën verreden zal worden.  Van de CDI2* tot en met de CDIO5* komen de proffesionals in actie. Maar er is ook plaats voor U25, Young Riders en Junioren rubrieken. Natuurlijk word het talent van de toekomst ook niet vergeten en komen de ponies ook in actie aankomend weekend. Dit jaar heeft de organisatie een nieuwe rubriek toegevoegd aan het evenement. Zo zal er namelijk ook voor de jonge paarden van vijf tot zeven jaar een competitie worden toegevoegd. Een totaal van 270 paarden komt aan de start met 215 verschillende ruiters uit maar liefst 20 verschillende landen, waaronder Nederland, Frankrijk, België, Groot-Brittannië, Denemarken, Sweden en de USA.

De Nations Cup zal ook een spannende strijd worden tussen tussen België, Nederland, Frankrijk, Denemarken, Sweden, Amerika en Groot Brittannië. Vorig jaar was Carl Hester ongenaakbaar met Nip Tuck (v. Don Ruto) in het individueel klassement en het team van Amerika (Kasey Perry-Glass , Laura Graves, Allison M Brock en Shelly Francis) wonnen de allereerste Nations Cup die hier gehouden werd. Het evenement kende een abrupt einde toen het de laatste dag hard werd verstoord door een hevige regenval. Hierdoor viel de Grand Prix Special letterlijk in het water en werd er na overleg met de organisatie en de bondscoaches besloten om de wedstrijd af te lassen.

Voor Nederland zal Adelinde Cornelissen afreizen met haar Aquido en Zephyr, maar vinden we bijvoorbeeld ook Patrick van der Meer, Diederik van Silfhout en Tommie Visser op de deelnemerslijst. Danielle Heijkoop, Jeannette Haazen, Zoe Kuintjes, Marten Luiten, Lotte Meulendijks, Denise Nekeman en Jeanine Nieuwenhuis zullen eveneens aan de start verschijnen. Uiteraard zeal voor Zweden Patrick Kittel opnieuw van de partij zijn, terwijl voor Engeland Charlotte Fry en Spencor Wilton zullen afreizen. Voor België zijn dit onder andere Jeroen Devroe, Fanny Verliefden, Jorinde Verwimp, Delphine Beck en Laurence Roos.

Klik hier voor de volledige masterlist