[CDI Exloo] van Baalen rijdt met PR naar GPS-zege

[CDI Exloo] van Baalen rijdt met PR naar GPS-zege

Het CDI is een belangrijke observatiewedstrijd voor de jeugd kaderleden en vindt van 4 t/m 7 mei a.s. plaats op het Hippisch Centrum in Exloo. In de Grand Prix Spécial reed Marlies van Baalen naar een ruim Persoonlijk Record en won in het zadel van Habibi Dvb (v. Don Schufro). Ook Hans Peter Minderhoud wierp hoge ogen. 

De NWO Grand Prix Special was een schitterende rubriek met veel kwaliteit. Habibi DVB (v. Blue Hors Don Schufro) is een paard met veel uitstraling en expressie. De proef kende vele hoogtepunten zoals de mooie passage, wissels en de appuyementen scoorde heel hoog. Het duo reed dan ook naar een nieuw Persoonlijk Record en kreeg 74,797% van de jury, net geen 75%. 

Maar ook de nummer twee, Hans Peter Minderhoud en zijn stoere Invictus (v. Jack Sparrow) reden een goede proef. Vooral de stille aanleuning, verzameling en de mooie piaffe / passage tour waren van hoog niveau. Zij kregen slechts één procent minder dan van Baalen, 73,979%. Daarmee zijn ze al 2,5% gestegen in vergelijking met hun debuut in de Spécial-reeks vier maanden geleden. Nummer drie, William Matthew en zijn Mysterious Star (v. Metall) reed een harmonieuze proef en Mirelle van Kemenade-Witlox was vanavond gebrand om goed te scoren met Siebenstein (v. Sir Donnerhall). 

Mooie overwinning voor Nina van Rooij

Op het Hippisch Centrum Exloo scoort Nina van Rooij met haar Le Formidable (v. FS Champion de Luxe) een mooie score van 71.857% tijdens haar 2e internationale wedstrijd. Nina heeft haar pony zelf opgeleid en is extra trots op haar resultaat vandaag. Le Formidable gaf een fijn gevoel in de draf en ook de wissels lukte goed. De jury was onder de indruk van de combinatie en roemde de schitterende wissels. De bijna 16-jarige Nina wil proberen zich dit jaar te selecteren voor het EK.

Joyce van Rooijen-Heuitink oppermachtig in Intermediaire I

Opnieuw was Joyce van Rooijen-Heuitink met Gaudi Vita (v. Apache) de sterkste tijdens het CDI in Exloo. Joyce reed een sterke proef en stond bij alle juryleden unaniem op 1 met een mooie score van 74.118% gevolgd door Diederik van Silfhout met de KWPN hengst Dante US (v. Dante Weltino). Diederik behaalde een score van 71.373% en kwam hiermee voor Quinty Vossers en Inferno (v. Trento B) met 70.490%.

Marten Luiten naar winst in Provincie & Recreatieschap Drenthe prijs

Ook vandaag was Marten Luiten de sterkste in de Grand Prix U25 met zijn Fynona (v. Ampère) met een mooie score van 72.265%. Op plaats twee vinden wij Thea Bech met Dionisos (v. Spielberg) en op plaats drie vinden wij Quinty Vossers met Hummer (v. Charmeur).

Nanny Mc Phee beste 5 jarige tijdens CDI Exloo

Ook vandaag was de elegante en lichtvoetige merrie van Judith Ribbels de beste in haar leeftijdscategorie. Nanny Mc Phee (v. Vitalis) is een natuurtalent die erg werkwillig is. De merrie werd dan ook met overmacht winnaar met een score van 82.000% in de Subli & Voermeesters rubriek. Tweede werd vandaag Nikky (v. Glock’s Tot jr.) met in het zadel de Duitse amazone Meike Lang met een score 75.200%. 


Bron: Persbericht