Carl Hester verslaat Charlotte Dujardin op het Brits Kampioenschap

Carl Hester verslaat Charlotte Dujardin op het Brits Kampioenschap

Afgelopen weekend vond in Warwickshire het Brits Kampioenschap voor dressuur plaats. Op voorhand was al duidelijk dat de strijd tussen Carl Hester en zijn leerlinge Charlotte Dujardin zou gaan. Hester wist voor de 65ste keer deze titel te behalen. Deze keer zat hij in het zadel van Wanadoo.


Op zaterdag stond de Grand Prix op het programma. In deze proef won Carl Hester al met 1% voorsprong op Olympisch Kampioene Charlotte Dujardin. Hij reed de vosse hengst Wanadoo (v. Wolkenstein II) naar een totale score van 72.94%. Dujardin reed op dit Brits Kampioenschap niet met haar toppaard Valegro, maar wel met de tienjarige Barolo (v. Breitling W). Zij kregen van de jury een score van 71.88%. Op de derde plaats zagen we Gill Davison en Alfranco (v. Negro) met een score van 70.16%.


Op zondag kregen de combinaties dan de kans om in hun Kür op muziek nog eens alles uit de kast te halen. Opnieuw ging de winst naar Hester en de 15-jarige Wanadoo. Deze keer wisten ze net de 80% niet te halen. Ze kregen namelijk 79.78% van de jury. Dujardin eindigde opnieuw op een tweede plaats met Barolo. Zij behaalde een score van 77.20%. De derde plaats ging deze keer naar Hayley Watson-Greaves en WG Rubins Nite met in totaal 76.33%.


Klik hier voor de resultaten.