Canadese team verpletterd de concurrentie op Pan American Games

Canadese team verpletterd de concurrentie op Pan American Games

Op de Pan Am Games heeft het Canadese dressuur team de gouden medaille gegrepen voor de eerste maal in 28 jaar. Met deze eerste plaats kwalificeert Canada zich meteen voor de Olympische Spelen in Tokyo 2020.

Voor Canada kwamen Jill Irving, Tana Irwin, Lindsay Kellock en Naima Moreira Laliberté aan de start. Het werd een nek-aan-nek race met de Amerikaanse equipe. Kellock was de eerste aan de start in de Intermediate I met Floratina (Fidertanz 2). Samen met de 11-jarige Hanoveraan behaalde het paar in de Small Tour 73,14%. Voor het duo meteen een derde individuele plaats. Ook de 38-jarige Tana Irwin imponeerde de jury met de 12-jarige Laurencio (Laurentio).

Het optreden werd een geslaagde missie wanneer ze de score van 73,853% op het score bord zagen. "Ik heb geprobeerd een energieke proef te laten zien," vertelde de amazone. "Soms moet je risico's nemen, dit reflecteerde zich in de half-pass, maar ik betreur het niet."

De 22-jarige Laliberté maakte haar kampioenschapsdebuut en presteerde onder druk een 71,787% met Statesman (Sandro Hit). Het duo won zowel de Grand Prix als de Grand Prix Special. "Ik wilde een een gebalanceerde rubriek rijden," vertelde de dochter van Moreira Laliberté, oprichter van Cirque du Soleil. "Ik heb me gefocust op de proef, niet op alles eromheen."

De meest ervaren amazone, Jill Irving verzamelde in de Special 67,851% met Degas 12 (De Niro).