Bondscoaches maken agenda bekend in 'the road to Paris!'

Bondscoaches maken agenda bekend in 'the road to Paris!'

2024 staat in het teken van de Olympische Spelen in Parijs! De verschillende bondscoaches hebben samen met het technisch kader van de KNHS het programma samengesteld dat moet leiden naar topprestaties in Parijs komende zomer. Nederland is een van de slechts vijf landen die in alle paardensport disciplines een startplaats voor een team heeft weten te bemachtigen.

De Olympische Spelen vinden plaats van 26 juli tot en met 11 augustus. De Paralympische spelen vinden plaats van 28 augustus tot en met 8 september. De wedstrijden worden allen verreden in het prachtige Parc des Versailles.

Meer informatie over de ruiters en paarden die deel uit maken van het TeamNL Olympisch kader en het TeamNL Paralympische kader vind je hier.

Springen
Het springen tijdens de Olympische Spelen vindt plaats van 1 tot en met 6 augustus. Voor bondscoach Jos Lansink zijn komend seizoen de concoursen waar de Longines League of Nations, de Rolex Nations Cups en het Nederlandse kampioenschap verreden worden belangrijke meet- en observatiemomenten. Onderstaand een overzicht van deze evenementen.

FEI Longines League of Nations (LLN)
7 – 11 februari - Abu Dhabi            
19 – 23 maart – Ocala (Ver Staten)                
30 mei – 2 juni - St. Gallen (Zwi)            
20 – 23 juni - Rotterdam                
(Finale 3 – 6 oktober – Barcelona)    

FEI Rolex Nations Cup wedstrijden (mits uitnodiging)
22 – 26 mei – Rome (Ita)                        
5 – 9 juni - La Baule (Fra)                
2 – 7 juli – Aken (Dui)     

Nederlands Kampioenschap 
24 – 28 april - Deurne    

Dressuur
Voor de dressuurruiters wordt de strijd om de medailles verreden in de periode van 30 juli tot en met 4 augustus. Bondscoach Patrick van der Meer heeft het Nederlands kampioenschap in Ermelo en het CHIO van Rotterdam aangewezen als observatie momenten. 

23 – 26 mei – NK Dressuur Ermelo NK 
20 – 23 juni  - CDIO / CDN Rotterdam    

Nb: De bondscoach behoudt het recht om een combinatie uit te zenden naar het CDIO Aachen (2 – 7 juli) als hier aanleiding toe is na het CDIO / CDN Rotterdam om te komen tot een definitieve voordracht voor uitzending naar de Olympische Spelen Parijs 2024. Op het moment er een beperking is op het aantal startplaatsen voor een observatiewedstrijd bepaalt de bondscoach, in overleg met de teammanager, welke combinaties in aanmerking komen voor uitzending.

Eventing
De eventingruiters bijten voor de paardensport het spits af deze zomer in Parijs. Van 27 tot en met 29 augustus wordt de strijd om de eerste medailles beslecht. Bondscoach Andrew Heffernan heeft onderstaande wedstrijden als observatiemomenten aangewezen. Daarbij is deelname aan de wedstrijd in Bicton van 21 tot en met 26 mei verplicht voor alle ruiters. Uit de overige wedstrijden kunnen de ruiters in samenspraak met de bondscoach een keuze maken. 

12 – 14 april - Burnham Market (Gbr), CCI 4*S        
17 – 21 april – Strzegom (Pol), CCI 4*L of 4*S    
21 – 26 mei – Bicton (Gbr), CCI 4*S        
13 – 16 juni – Luhmuhlen (Dui), CCI 4*S

Para-dressuur
De dressuur onderdelen tijdens de Paralympisch Spelen worden verreden van 3 tot en met 7 september. Bondscoach Joyce van Rooijen-Heuitink heeft drie wedstrijden aangewezen als observatiemomenten op weg naar Parijs. Naast onderstaande wedstrijden kunnen nog aanvullende door de bondscoach aangewezen FEI3* wedstrijden meetellen als observatiemoment.
 
23 – 26 mei – Nederlands kampioenschap Ermelo
13 – 16 juni – Kronenberg (CPEDI 3*)        
18 – 21 juli – Deurne (CPEDI 3*)

bron: KNHS