Bente Hedeman Joosten laat Nederlands volkslied klinken in Zandhoven

Bente Hedeman Joosten laat Nederlands volkslied klinken in Zandhoven

Het Belgium Dressage Festival organiseert voor het eerst outdoor en dat in Zandhoven. Bij manege de Kraal startte vandaag de dressuuractie. De jeugd kwam als eerste aan de start. In de pony rubrieken leverde dit een internationaal podium op. 

De Duitse Jona-Emily Bomberg reed met 71,334% naar de eindzege in het zadel van NK Cyrill (FS CHampion de Luxe). Het duo werd door twee van de drie juryleden als favoriet uitgeroepen. De Nederlandse jury, Jaenette Wolfs, gaf echter de voorkeur aan de Nederlandse amazone, Yasmin Westerink met Cognac IX (FS Chambertin). 

Voor de Nederlandse lagen de scores ver uit elkaar wat een gemiddelde opleverde van 70,476%. Exact evenveel als de score van Mette Dahl. De Britse deelde zo de tweede plaats op de rug van George Clooney B.S.

Net buiten het podium reed Elise De Loos haar 15-jarige Sandokan(s Pardo (Orchard Boginov) naar de vierde plaats met 69,667%. Onder de thuisruiters noteerde Angelina Hermans met Macho (Heitrak's Marvin) het beste resultaat. Het paar scoorde de achtste plek met een score van 67,476%.

Nederlandse zege bij Junioren

Bij de junioren reed Lara van Nek naar de eindzege met haar Fariska (Vivaldi). De Nederlandse kreeg net geen 70% met 69,798%. Daarbij plaatsten de twee NEderlandse juryleden haar op de eerste plaats. Isabelle Fülffer volgde met Ben Kingsley (Benetton Dream FRH) op de tweede plaats met 69,091%. Het podium werd afgewerkt door Micky Schelstraete met Cachet L (Ferro). De Nederlandse haalde 68,434% en volgde ook op de vierde plaats in het zadel van Gregwaard (Florencio 2).

De top vijf in deze rubriek werd afgewerkt door de Belgische amazone Emma Lowyck met Dior (Spielberg). De Belgische kreeg een totaal van 66,818%.

Onderonsje der Lage landen bij Young Riders

Bij de Young Riders wist de Nederlandse Bente Hedeman Joosten nipt voor te blijven op Yinthe Van De Ven. De Nederlandse reed naar een unanieme eerste plek met Hippy Evitia (Briljant), goed voor 69,804%. Yinthe Van de Ven volgde op nipte afstand met onder het zadel No-Limit CV (Don Tango B). Het paar werd door elk jurylid op de tweede plek geplaatst, goed voor 68,481%. Op de derde plaats strandde Alice Campanella met haar 14-jarige Shosholoza 2 (Sir Donnerhall). Met 67,686% bleef het duo Clara Mourlon Beernaert met Furst Dior (Fürstenball) voor.