Beloftevolle Kevin Costner Texel verkocht naar Amerika

Beloftevolle Kevin Costner Texel verkocht naar Amerika

Kevin Costner Texel (v. Negro) van Stal Witte Scholtens en Eric Koele (Stoeterij Turfhorst) is verkocht naar Amerika. Daar zal de achtjarige ruin aan de start komen onder Steven Paulson, nadat hij onder Emmelie Scholtens succesvol opgeleid werd tot op het WK voor Jonge Dressuurpaarden.

Als driejarige kreeg Emmelie Scholtens de voormalige hengst onder het zadel. Samen konden ze enkele fantastische resultaten neerzetten waaronder een tweede plaats in de finale van de VSN Trofee en een vierde plaats in de finale van de Pavo Cup.

Maar ook op het internationale toneel was het duo succesvol. Als vierjarige reed Kevin Costner Texel mee op het WK voor Jonge Dressuurpaarden in Ermelo, waar hij met Scholtens zowel in de kwalificatie als de finale een tweede plaats behaalde.

De inmiddels geruinde hengst werd overgedragen naar Kim Noordijk, die onder Scholtens' begeleiding stond. Ook zij reed hem naar goeie klasseringen met afgelopen augustus nog de titel van reservekampioen in de klasse Z2 van de Hippiade.