Annemarieke Nobel zet zegereeks voort in KNHS Para Dressuur Trophy. "Pieken op het juiste moment!"

Annemarieke Nobel zet zegereeks voort in KNHS Para Dressuur Trophy. "Pieken op het juiste moment!"

Annemarieke Nobel is goed op dreef met Doo Schufro (v. Doolittle). Het duo won dit seizoen al alle eerdere selectiewedstrijden van de KNHS Para Dressuur Trophy in de gecombineerde Grade I, II en III en voegden daar zondag in Hellendoorn nog een dubbele zege aan toe. In de gecombineerde Grade IV en V mocht Sanne Voets met Demantur RS2 N.O.P. (v. Vivaldi) een dubbele overwinning aan haar palmares toevoegen.

Annemarieke Nobel en Doo Schufro zijn bezig aan een enorme zegereeks. De combinatie won dit seizoen van de KNHS Para Dressuur Trophy beide proeven in Almelo, Udenhout, Bathmen en Kootwijkerbroek en herhaalde die prestatie zondag in Hellendoorn waar PSV Hertruiters de vijfde selectiewedstrijd organiseerde. Daarnaast was er een week eerder internationaal succes: op CPEDI Genemuiden scoorde de amazone een hattrick in Grade I met in alle drie de proeven een nieuw persoonlijk record.

Gouden team
“Echt zo leuk. Ik wist al langer dat het erin zat maar het kwam er nooit uit, dan was er dit en dan weer dat”, vertelt Annemarieke Nobel die de laatste maanden de goede flow te pakken heeft. “Dat komt ook doordat ik veel meer vertrouwen voel door de samenwerking die ik heb met een vaste ploeg. Ik heb thuis een hele goede trainer aan Merieke Voorneveld en train om de week bij bondscoach Joyce van Rooijen-Heuitink. Als Merieke kan gaat ze mee op wedstrijd en anders gaat Neel Schakel mee. Dit is echt een gouden team geworden. En daarnaast staat mijn partner Gerben altijd voor me klaar. Hij gaat elke dag mee naar stal en helpt met poetsen en opzadelen zodat ik optimaal kan rijden. Alles bij elkaar geeft zo’n stabiliteit. Ik denk dat daardoor deze resultaten komen.”

Dromen
Nobel won beide proeven met grote afstand. In de eerste proef was de score 78,438% en in de tweede proef ging ze met 80,313% zelfs over de tachtig procent heen. “De eerste proef had iets actiever gemogen maar was denk ik wel heel harmonieus. In de tweede had ik iets meer activiteit en ging het helemaal geweldig. Hier kan je alleen maar van dromen”, vervolgt de amazone enthousiast. “En ik heb nog steeds het idee dat het nóg beter kan.”

Pieken op juiste moment
Voor de amazone was deze wedstrijd een prachtige afsluiting van het jaar en ze kijkt uit naar 2024. “Ik hoop dat ik dit vol kan houden en op het juiste moment kan pieken. Ik wil best een keer naar de Paralympische Spelen en ben tot op het bot gemotiveerd.”

In de eerste proef volgde Maud de Reu met Webron (v. Sir Sinclair) op de tweede plaats met 71,500%. Aniek Verploegh met Corneille (v. Camorkus) en Loes Cevaal met Happy Hero II (v. Hohenstein) reden exact dezelfde score van 71,207% bijeen en deelden de derde plaats. In de tweede proef klom Aniek Verploegh met 69,750% op naar de tweede plaats en werd Maud de Reu derde met 69,083%.

Grade IV en V
In de gecombineerde Grade IV en V won Sanne Voets beide proeven. In de eerste reed ze Demantur RS2 N.O.P. (v. Vivaldi) naar 73,958%, in de tweede naar 74,865%. De amazone werd op de hielen gezeten door gouden team-collega van het NLO-WVM-TeamNL Frank Hosmar. Met Alphaville N.O.P. (v. Sandreo) scoorde hij 73,077% en 74,145% en mocht twee keer de tweede prijs in ontvangst nemen. Ook op de derde plaats stond twee keer dezelfde combinatie: Sandra Jeuken met Elvira Oase (v. Sir Oldenburg) met 66,528% en 64,865%.

Grade I, II, III, Grand Prix A

1 Annemarieke Nobel (Schoonloo), Doo Schufro (v. Doolittle) 78,438%
2 Maud de Reu (Zwolle), Webron (v. Sir Sinclair) 71,500%
3 e.a. Aniek Verploegh (Capelle aan den IJssel), Corneille (v. Camorkus) 71,207%
3 e.a. Loes Cevaal (Holten), Happy Hero II (v. Hohenstein) 71,207%

Grade I, II, III, Grand Prix B
1 Annemarieke Nobel (Schoonloo), Doo Schufro (v. Doolittle) 80,313%
2 Aniek Verploegh (Capelle aan den IJssel), Corneille (v. Camorkus) 69,750%
3 Maud de Reu (Zwolle), Webron (v. Sir Sinclair) 69,083%

Grade IV en V, Grand Prix A
1 Sanne Voets  (Berghem), Demantur RS2 N.O.P. (v. Vivaldi) 73,958%
2 Frank Hosmar (Haarle), Alphaville N.O.P. (v. Sandreo) 73,077%
3 Sandra Jeuken (De Mortel), Elvira Oase (v. Sir Oldenburg) 66,528%

Grade IV en V, Grand Prix B
1 Sanne Voets (Berghem), Demantur RS2 N.O.P. (v. Vivaldi) 74,865%
2 Frank Hosmar (Haarle), Alphaville N.O.P. (v. Sandreo) 74,145%
3 Sandra Jeuken (De Mortel), Elvira Oase (v. Sir Oldenburg) 64,865%

De KNHS Para Dressuur Trophy heeft als belangrijkste doel het stimuleren van het aangepast sporten dressuur, zowel in de breedte als in de topsport. De selectiewedstrijden komen in aanmerking voor kadervorming. De KNHS Para Dressuur Trophy bestaat uit meerdere selectiewedstrijden, twee kwalificatiewedstrijden (op CDI Kronenberg en Jumping Amsterdam) en wordt afgesloten met een finale op The Dutch Masters.


bron: KNHS.nl