Anne Meulendijk is trotse Nederlands Kampioene U25

Anne Meulendijk is trotse Nederlands Kampioene U25
Na haar titels als Nederlands Kampioen bij de Young Riders en Junioren was het opnieuw Anne Meulendijk die daar nu ook de titel NK U25 aan toe mag voegen. Samen met haar MDH Avanti behaalde ze haar eerste titel met deze mooi bewegende ruin. Samen reden ze naar een totaal score, met de score van vrijdag erbij, van 148.199.

" Ontzettend gaaf. Nooit verwacht, maar wel heel hard voor gewerkt”, is de eerste reactie van Anne. “MDH Avanti is zo’n droompaard. Dat het lukt na de vakantie na het EK, dat laat maar zien dat hij een topkarakter heeft.” Tijdens de Indoorkampioenschappen wonnen ze zilver. “Mooi een plaatsje omhoog. Op het EK kijk ik heel tevreden terug met de tweede plaats op de eerste dag. Deze titel is een prachtige bekroning van het seizoen.” Aldus Anne Meulendijk over haar geweldige resultaat van vandaag.

Ook voor Stephanie Kooiman was er een fantastische zilveren medaille. Met haar Winston reed ze zich omhoog van de vierde plaats die ze vrijdag behaalde. Hun totaal kwam uit op 145.209. “Ik ben echt heel blij. Het had vrijdag veel beter gekund. Ik dacht er wat te makkelijk over. Ik ging vandaag echt met het mes tussen mijn tanden van start. Ik was heel tevreden hoe Winston vandaag aanpakte. Mijn doel was om ook de Outdoortitel te winnen. Dat is niet gelukt, maar met deze podiumplaats ben ik heel blij.”

De derde plaats ging naar Maxime van der Vlist en haar mooie ruin Bailey. “We hebben naar het EK toe een drukke periode gehad. Daarna heb ik Bailey twee weken helemaal vrij gegeven, kon hij lekker spelen. Dat heeft heel goed uitgepakt. Hij was lekker fris dit weekend. Zelf vind ik mezelf nog vrij groen op dit niveau, dus ik blijf nog U25 rijden. Ik kan nog lang genoeg bij de senioren rijden”, lacht Van der Vlist. “Dat blijf ik met Bailey doen. Dat is mijn maatje. Er is veel belangstelling van kopers voor hem, maar hij blijft. Mijn wil om te presteren is nog steeds hoger dan de behoefte aan het geld.” Maxime en haar Bailey kwamen uit op 144.449.

 

 

Eindstand NK Dressuur U25, Ermelo

  1. Anne Meulendijks (Heeze), MDH Avanti (v.United), 70.349 + 77.850 = 148.199

  2. Stephanie Kooijman (Dordrecht), Winston (v.OO Seven), 69.109 + 76.100 = 145.209

  3. Maxime van der Vlist (Baarle Nassau), Bailey (v.Negro), 69.574 + 74.875 = 144.449


Anne Meulendijk MDH Avanti Anne Meulendijk Maxime van der Vlist Bailey Stephanie Kooiman Wnston