Adelinde Cornelissen is de amazone in vorm te Gelderland

Adelinde Cornelissen is de amazone in vorm te Gelderland
Dit weekend wordt in Gelderland het Nederlands Kampioenschap dressuur gereden. Voor de jonge paarden geldt dit als Wk selectie.

In de proef van de 6- jarige paarden stond er geen maat op het overwicht van Adelinde Cornelissen. Met haar zwarte hengst Governor-STR reed ze de prachtige score van 87.00% bij elkaar. Wanneer je weet dat Governor-STR een afstamming is van de beroemde zwarte parel met de naam Totilas dan begrijp je haar hoge score. Dana Van Lierop reed de vosse Belissimo zoon Gunner KS  naar een fraaie 85.20%. Met deze score nam Dana de tweede plaats voor haar rekening. Great Lady TC ( Bretton Woods) deed onder het zadel van Jeanine Nieuwenhuis haar naam alle eer aan. De proef van deze combinatie werd door de jury beloond met een score van 82.40%. Dit resultaat bracht hen naar de derde plaats. De zwarte afstamming van Lord Leatherdale, Glamourdale eindigde op de vierde plaats. Charlotte Fry kreeg van de jury 81.60%. Dit was ook de score die gegeven werd aan Kim V.d. Velden- V.d. Muren met Guadeloupe- Beau ( Bordeaux). Wanneer we nog even naar de dressuurverervers kijken dan zien we dat er 5 afstammingen van de dressuurhengst Jazz aan de start verschenen zijn.

Bij de 5- jarige dressuurpaarden zien we een zelfde naam op de eerste plaats staan als bij de 6-jarige. Dit keer won Henkie, de zoon van Alexandro P met Adelinde Cornelissen de proef met een score van 84.40%. Het verschil met Dinja Van Lieve en Haute Couture ( Connaisseur) was niet zo groot. Dinja werd beloond door de jury met 83.80%. De Apache zoon, Hero vinden we met 83.00% op de derde plaats. In het zadel zat Emmelie Scholtens. Ainhoa Prada Ortiz reed Hannelinde gin ( Dream Boy) met 82.00% naar een vierde plaats. Vai Bruntink sluit samen met Hilton-b ( Carlton Hill VDL) de top vijf af met de mooie score van 79.80%. Dit resultaat werd ook gegeven aan Marije Van Kersbergen met Tarpania's Hollywood ( Furst Romancier).

Straks komen de 7- jarige aan de start. Benieuwd of Adelinde Cornelissen voor een 3 op 3 gaat?

Klik hier voor de resultaten.