Action van Daniëlle Heijkoop ingeslapen

Action van Daniëlle Heijkoop ingeslapen
Danielle heeft vandaag, na een periode van blessureleed, de moeilijke beslissing genomen om haar Lichte Tour-paard Action (v. United) in te laten slapen. De schimmel had een grote breuk in zijn hoefbeen. Danielle laat weten emotioneel te zijn. “Ik kocht Action als 2,5-jarige en was op slag verliefd. Zijn voorkomen: een bijzondere kleur, met een brutaal karakter onder een stoere voorpluk, maakte mij altijd blij. Het is het eerste paard dat ik acht jaar geleden zelf heb uitgekozen.”

Danielle reed een aantal mooie wedstrijden met de getalenteerde United-zoon. Zo liep hij internationaal Lichte Tour in Mechelen en Biarritz en scoorde hij meerdere malen boven de 70%. De schimmel toonde veel werklust, want de oefeningen voor de Grand Prix beheerste hij al. Wat hem vooral bijzonder maakte was zijn aparte voorkomen met een sprekend karakter. “Hij was zo bijzonder voor mij. Als ik verdrietig was kroop ik in zijn stal om te knuffelen en dat maakte mij weer vrolijk. Voor mij blijft Action een bijzonder paard dat ik nooit zal vergeten”, aldus Danielle.

Op facebook vertelde de jonge amazone het volgende:

Lieve Action, vandaag had ik geen andere keus. Na veel blessureleed vandaag opnieuw röntgenfoto’s laten maken in verband met een kreupelheid. De uitkomst was slecht: een grote breuk in het hoefbeen. Toen ik je als 2,5-jarige voor het eerst zag was ik op slag verliefd op je. Je bijzondere kleur, je brutale karakter en je lange voorpluk. Het eerste paard dat ik zo’n acht jaar terug zelf heb uigekozen. We hebben samen veel mooie wedstrijden gereden, onder andere internationaal Lichte Tour in Biarritz en Mechelen. Ik had je al oefeningen aangeleerd voor de Grand Prix, want je vond het werk zo leuk!


Je was bijzonder voor mij, m'n maatje! Altijd vrolijk, of je nu wel of geen blessure had. Als ik verdrietig was kroop ik altijd bij jou in stal om je te knuffelen en maakte je mij weer vrolijk. Je blijft een bijzonder paard voor me en ik zal je nooit vergeten. Je hebt een mooi plekje in m’n hart. Vaarwel lief maatje van me.


Op de foto zien we Daniëlle aan het werk met Siro N.O.P.