Abrupt einde sportcarrière voor Britt Dekker’s Vito

Abrupt einde sportcarrière voor Britt Dekker’s Vito

Op haar Instagram profiel heeft Britt Dekker gemeld dat haar Vito met vervroegd pensioen gaat. Nadat de ruin enkele maanden geleden uitgleed in de wei, zal hij nooit meer de oude worden.

"Een paar maanden geleden is Vito uitgegleden in de wei," vertelt Dekker in een Instagram post. "Hij had vanaf dat moment moeite met opstaan en hij voelde echt niet goed. In eerst instantie dachten we dat er een slijmbeursontsteking in zijn knie zat, maar na verschillende behandelingen werd hij niet meer de oude."


"We gaven hem voor de zekerheid nog twee maanden rust, wat betekende dat hij lekker rondliep in de wei. Na zijn rust werd hij alsnóg niet de oude. We besloten om hem verder te gaan onderzoeken, waardoor de dierenarts opmerkte dat Vito erg weinig gewrichtsvloeistof aanmaakt in zijn “slechte” knie. Die vloeistof bevindt zich tussen het bot en de pees en zorgt voor een soepele beweging van het gewricht. Vito gaat hier nooit meer van genezen en mag dus nooit meer shows en/of wedstrijden lopen."


De dierenarts verwacht dat de knie door veel rust iets beter kan worden. In de toekomst is rijden dus eventueel nog mogelijk.


bron: Instagram