Aantrekkelijke hengsten op KWPN Nakeuring

Aantrekkelijke hengsten op KWPN Nakeuring

Morgen, 15 december, staat de KWPN Nakeuring gepland met enkele aantrekkelijke hengsten op de deelnemerslijst. Bij de springhengsten valt ongetwijfeld Portage (v. Bacardi VDL) uit Ben Mahers' Cella (v. Cello) het meeste op, hopelijk nu fit genoeg. Voor de dressuurhengsten is de al Hannover-gekeurde G (v. Glamourdale x Londonberry) de uitblinker. 

Op de veiling komen ook heel wat recent aangekochte en naar Nederland gebrachte hengsten aan bod. Zo werd de dressuurhengst Favorite Song PS (v. Fynch Hatton x Diamond Hit) voor €24.000 naar Nederland verhuisd. Op diezelfde veiling vond ook Vanderbilt (v. Vaderland x Fidertanz) zijn nieuwe thuis in Nederland voor €29.000.

Bij de springhengsten is U (v. United Way x Casall) de meest recent aangekochte hengst. Hij werd afgelopen weekend voor €14.000 geveild. 

Naast de hengsten die de eerste bezichtiging gemist hebben komen ook enkele herkansers aan bod. De dressuurhengst Portville (v. Glamourdale x Vivaldi) was op zijn eerste beurt wat overweldigd door al het gebeuren en waagt nu opnieuw zijn kans met hoge verwachtingen. Promise Me (v. Il Divo x Ferro) geraakte ook wat overstuur in de stallen en werd zo niet meer verder uitgebracht en zal morgen nogmaals verschijnen. 

In totaal zullen 53 hengsten zich laten zien waaronder 25 springers, 26 voor dressuur en 2 Gelderse hengsten. Opvallend - 30 van deze hengsten waren voor de eerste bezichtiging ook al opgegeven, slechts 23 zijn nieuwe gezichten. 

Bekijk hier de groepsindeling

Foto: Glamourdale op het WK in Ermelo van 2017