51 paarden doorverwezen naar tweede WK-selectie

51 paarden doorverwezen naar tweede WK-selectie
De selectiecommissie had zijn handen vol op de eerste WK-observatietraining in Ermelo. In totaal werden 51 paarden aangewezen voor de tweede selectie. Het gaat om 20 vijfjarigen, veertien zesjarigen en zeventien zevenjarigen.

In tegenstelling tot vorig jaar - waar er een selectiewedstrijd was - zijn er vanaf dit jaar twee observaties voor zich te selecteren voor het WK voor jonge dressuurpaarden. In Ermelo waren het Monique Peutz, Rien van der SChaft en Alex van Silfhout die de selectie bepaalden.

Op donderdag en vrijdag kwamen de via de voorselecties voor de selectie en de Pavo Cup geselecteerde paarden in de ring om eerst beoordeeld te worden in de FEI-proef. Voor deze eerste observatietraining werd overigens aan enkele paarden ook vrijstelling verleend.

Bij de vijfjarigen staan er in totaal negen goedgekeurde hengsten op de lijst. Bij de zesjarigen staan er maar twee KWPN goedgekeurde hengsten op het lijstje van de selectiecommissie: Henkie (v. Alexandro P), vorig jaar het beste Nederlandse paard op de Wereldkampioenschappen en Hermes (v. Easy Game).

Wel een pak zevenjarigen staan uiteindelijk op de lijst te pronken. Op 7 en 8 mei wordt er opnieuw volgens dezelfde opzet geselecteerd in Ermelo, dan mogen circa 20 paarden per jaargang door.

Klik hier voor de volledige lijst met aangewezen paarden voor de tweede observatie

Klik hier voor een schematische weergave van het selectietraject